Patru masini implicate in accidentul de sambata sunt inca pe A1. Armata a intervenit cu TAB-uri sambata noapte

Ultima actualizare: 28-01-2014 07:03
Armata a intervenit cu TAB-urile pe A1 pentru a de...
Un autocar cu peste 40 de persoane a ramas blocat ...

Situatia a capatat accente dramatice in special in zona de sud, unde sute de oameni au ramasi captivi in iadul alb de pe sosele. Autostrada A1 ramane inchisa, iar in sprijinul oamenilor blocati in nameti a venit armata.

DUMINICA, 26 IANUARIE

Patru dintre cele opt autovehicule implicate in accidentul in lant produs, sambata, la kilometrul 52 al autostrazii A 1 sunt inca blocate pe autostrada, trei autoturisme urmand sa fie ridicate pe platforma si duse in parcari, iar un TIR inmatriculat in Turcia urmand sa fie tractat.

Potrivit reprezentantilor autoritatilor din judetul Dambovita, pe teritoriul caruia s-a produs accidentul in lant de la kilometrul 52 al autostrazii A 1, sase dintre cele zece autovehicule au fost scoase de la locul accidentului, in prezent lucrandu-se pentru scoaterea celorlalte patru autovehicule implicate in accident, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, un TIR inmatriculat in Rusia a fost tractat pana la o parcare de pe autostrada, cinci autoturisme fiind ridicate pe o platforma si duse in parcarile de la kilometrii 49 si 56, care sunt cele mai apropiate de locul unde s-a produs accidentul in lant.

La ora transmiterii acestei stiri, se lucreaza pentru scoaterea de pe autostrada a unui alt TIR, inmatriculat in Turcia si a celorlalte trei autovehicule implicate in accident.

Conform unor surse din CNADNR, decongestionarea A 1 in locul accidentului este ingreunata din cauza ca in zona se lucreaza cu o singura platforma pe care sunt ridicate autovehiculele. In plus, TIR-ul inmatriculat in Turcia implicat in accident are nevoie de un nou cap tractor, urmand ca firma careia ii apartine sa trimita un alt cap tractor pentru a prelua autotrenul.

SAMBATA, 25 IANUARIE 

UPDATE 20:00
Pe sensul de mers de la Bucuresti spre Pitesti s-a format o noua coloana, de un kilometru, din cauza unui accident. Un autocar cu peste 40 de persoane a ramas blocat pe autostrada. La ora aceasta, autocarul era deja blocat de 4 ore.

UPDATE 19:30 Din cauza unui accident in care au fost implicate 15 masini, mare parte din soseaua de viteza a fost blocata ore bune.

Zeci de soferi n-au mai putut sa ajunga la destinatie asa ca Politia a decis sa inchida din nou circulatia. In ajutorul celor ramasi in camp a intervenit armata.

Aproximativ 40 de militari de la Batalionul 2 infanterie Calugareni au venit si au dat cu lopata zapada de pe sensul Pitesti - Bucuresti, pe la kilometrul 40, unde coloana de masini se intinde pe 8 kilometri.

De mai bine de 7 ore, masinile stau blocate pentru ca au apucat sa intre de la Pitesti spre Bucuresti. S-a mers bine o parte din drum, insa apoi toata zapada a fost spulberata si troienita pe carosabil.

A fost nevoie ca politistii sa taie separatoarele de pe cele doua sensuri, ca sa mute masinile. Au adus si TAB-uri pentru a da zapada si a-i ajuta sa ajunga la Bucuresti.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO