Corlatean, Sova, Dusa, Stroe si Voicu au depus juramantul. Mona Pivniceru n-a primit acceptul CSM

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, luni, decretele privind desemnarea noilor ministri in Cabinetul Ponta, pe lista transmisa de Administratia Prezidentiala nefigurand insa si numirea Monei Pivniceru la Justitie.

21:30 Presedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, la ceremonia de depunere a juramantului de investitura de catre noii ministri, ca toti cei care au parasit Cabinetul "si-au purtat mandatul cu demnitate si onestitate", multumindu-i in mod special lui Andrei Marga, pentru devotamentul sau.

La ceremonia de investitura, Antonescu a tinut sa ii multumeasca in mod special fostului ministru de Externe Andrei Marga.

"Sunt toti oameni care si-au purtat mandatul cu demnitatea de ministru, cu pricepere si onestitate. In chip special ii multumesc domnului profesor Marga, care intr-o situatie extrem de dificila a facut cu devotament fata de tara si fata de Guvernul din care a facut parte tot ceea ce se putea face. Imi exprim convingerea mea, care este si a premierului, ca, desi dezbaterea publica este centrata pe verdictul jurudic legat de referendum, nu referendumul si verdictul sunt principala tema de actiune a acestui guvern", a afirmat Antonescu.

El a spus ca Guvernul are "responsabilitati foarte clare si foarte vaste".

Citește și
Radu Stroe
Radu Stroe, noul ministru delegat al Administratiei, omul pe care Basescu l-a timorat cu un biletel
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Ministrul de Externe Titus Corlatean, ministrul Administratiei si Internelor Mircea Dusa, ministrul delegat pentru Administratie Radu Stroe, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul Dan Sova si ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri Mihai Voicu au depus, luni seara, juramantul de investitura.

Ceremonia, care a avut loc la Palatul Cotroceni, a inceput cu o intarziere de aproximativ o jumatate de ora fata de ora anuntata initial.

UPDATE: Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins in sedinta de luni, cu unanimitate de voturi, detasarea in functia de ministru a Monei Pivniceru - propusa de premierul Victor Ponta pentru portofoliul Justitiei.

"In sedinta din data de 6 august 2012, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a analizat solicitarea privind detasarea la Ministerul Justitiei, pe o perioada de 6 luni, in vederea numirii in functia de ministru al Justitiei, a doamnei judecator Mona Maria Pivniceru, membru ales al CSM", informeaza Biroul d epresa al Consiliului.

Sursa citata arata ca, in conformitate cu prevederile Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, cu unanimitate de voturi, Sectia pentru judecatori a hotarat ca este inadmisibila detasarea unui membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii in orice functii, inclusiv in cele de demnitate publica numite si, in consecinta, a respins cererea de detasare la Ministerul Justitiei a doamnei judecator Mona Maria Pivniceru, membru ales al CSM.

Potrivit unui comunicat transmis de Administratia Prezidentiala, presedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, luni, o serie de decrete, acestea privind desemnarea unor noi ministri, revocarea din functie a unor membri ai Guvernului, precum si decrete prin care se ia act de demisiile lui Ioan Rus si Victor Paul Dobre.

Astfel, Antonescu a semnat decretul prin care se ia act de demisia lui Ioan Rus, ministrul Administratiei si Internelor, si se constata incetarea functiei acestuia de membru al Guvernului, decretul de revocare din functia de ministru pentru relatia cu Parlamentul a lui Mircea Dusa, decretul pentru desemnarea lui Mircea Dusa ca ministru al Administratiei si Internelor, decretul prin care se ia act de demisia lui Victor Paul Dobre din functia de ministrul delegat pentru Administratie si se constata incetarea functiei acestuia de membru al Guvernului, decretul pentru desemnarea lui Radu Stroe ca ministru delegat pentru Administratie.

De asemenea, presedintele interimar a semnat decretul de revocare a lui Titus Corlatean din functia de ministru al Justitiei, decretul de revocare din functia de ministru al Afacerilor Externe a lui Andrei Marga, decretul pentru desemnarea lui Titus Corlatean ca ministru al Afacerilor Externe.

Totodata, Crin Antonescu a semnat decretul pentru desemnarea lui Dan-Coman Sova ca ministru pentru Relatia cu Parlamentul.

Potrivit sursei citate, a fost de asemenea semnat decretul de revocare a lui Lucian Isar din calitatea de ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, precum si decretul pentru desemnarea lui Mihai Alexandru Voicu in aceasta functie.

Ioan Rus a anuntat, luni, ca si-a inaintat demisia de onoare din functia de ministru al Administratiei si Internelor, pentru ca este un politician onest, corect, iar in ultimele zile asupra lui au fost facute presiuni incepand de la Traian Basescu si continuand cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil. Ulterior, Ioan Rus a anuntat ca si ministrul delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre, si-a inaintat demisia din functie.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca i-a propus ca ministri pe Mircea Dusa la Ministerul de Interne, pe Radu Stroe ca ministru delegat pentru Administratie Publica, pe Titus Corlatean la Ministerul de Externe, pe Dan Sova pentru Relatia cu Parlamentul si pe judecatorul Mona Pivniceru la Justitie.

Ulterior, Lucian Isar si-a anuntat demisia din functia de ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, vicepresedintele PNL Mihai Voicu spunand ca el este cel care va prelua acest portofoliu, propunerea fiind aprobata in sedinta PNL.
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins in sedinta de luni, cu unanimitate de voturi, detasarea in functia de ministru a Monei Pivniceru - propusa de premierul Victor Ponta pentru portofoliul Justitiei.

Pentru a accede in functia de ministru, Pivniceru ar trebui sa-si dea demisia din functia de membru al CSM, apoi sa revina la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa care sa ceara detasarea la Ministerul Justitiei, spun surse din magistratura. Pe cererea de demisie se pronunta plenul CSM.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Lucian Isar demisioneaza din Guvern. Ar fi cerut asigurari privind stabilitatea politica
Lucian Isar demisioneaza din Guvern. Ar fi cerut asigurari privind stabilitatea politica

Lucian Isar a demisionat din din functia de ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, iar portofoliul ar urma sa ii revina lui Mihai Voicu, vicepresedinte al PNL, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Radu Stroe, noul ministru delegat al Administratiei, omul pe care Basescu l-a timorat cu un biletel
Radu Stroe, noul ministru delegat al Administratiei, omul pe care Basescu l-a timorat cu un biletel

Liberalul Radu Stroe, cunoscut adversar politic al actualului presedinte suspendat, Traian Basescu, preia portofoliul Administratiei, dupa ce a fost deputat, senator si secretar general al Guvernului.

Ministrii Ioan Rus si Paul Victor Dobre AU DEMISIONAT. Rus:
Ministrii Ioan Rus si Paul Victor Dobre AU DEMISIONAT. Rus: "Eu sunt un politician onest si corect"

Ioan Rus si-a anuntat demisia din functia de ministru de Interne din cauza "presiunilor" la care a fost supus in urma referendumului de demitere a lui Traian Basescu. Tot el a anuntat si demisia ministrului Administratiei, Paul Victor Dobre.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.