Ancheta la maternitatea din Galati. Ministerul Sanatatii face verificari in cazul copilului mort la 4 zile de la nastere

05-11-2014 13:23


O comisie de ancheta a Ministerului Sanatatii a mers la maternitatea din Galati pentru a face verificari in cazul baietelului care s-a stins aici la 4 zile de la nastere.

Raportul preliminar al medicilor legisti a aratat ca bebelusul ar fi contactat un virus intraspitalicesc. 

Comisia de ancheta a Ministerului Sanatatii, formata din 3 reprezentanti, a ajuns la Maternitatea din Galati la ora 11.00 si nu a facut niciun fel de declaratie.

Membrii ei vor verifica actele si vor stabili daca se impune sau nu un control de specialitate in intreg spitalul. Asta daca se va stabili ca virusul contactat de bebelusul care a murit la 4 zile de la nastere pune in pericol vietile altor nou-nascuti.

Initial, mama micutului credea ca de vina pentru decesul subit ar fi fost o fasa elastica pusa pentru a-i imobiliza fractura de clavicula-suferita la nastere si care i-ar fi blocat caile respiratorii.

In urma autopsiei insa medicii legisti au stabilit ca bebelusul a murit de pneumopatie, deci nou-nascutul a contactat un virus in maternitate. 

Tags: malpraxis,

VIDEO PROTVPLUS.RO