Ancheta in cazul fetei care s-a ranit la ora de sport scoate la iveala dezastrul din scoli. Elevii fac sport si pe coridoare

Ultima actualizare: 06-12-2014 07:14

Ancheta este in plina desfasurare la Scoala 146 din Bucuresti, dupa ce o eleva de 13 ani s-a ranit la cap in timpul orei de educatie fizica.

Profesorul neaga acuzatia fetei, care sustine ca a fost bruscata si fortata sa se rostogoleasca pe saltea. Pe de alta parte, incidentul aduce in actualitate o problema veche intalnita in toata tara, respectiv lipsa salilor de sport. Din aceasta cauza, copiii se antreneaza inclusiv pe coridoare.

Profesorul de educatie fizica le-a cerut elevilor sa se rostogoleasca pe saltea, dar nu in sala de sport, ci pe holul scolii. Fata de 13 ani nu a avut suficienta forta sa faca exercitiul, s-a dezechilibrat si s-a lovit cu capul de pardoseala din beton.

Apoi le-a povestit parintilor ca dascalul ar fi bruscat-o si ar fi fortat-o sa faca rostogolirea. In fata inspectorilor, cadrul didactic a negat acuzatia. Ancheta va stabili daca este sau nu vinovat.

Copila de 13 ani a fost dusa la spital. Analizele si investigatiile au aratat ca lovitura nu a fost una puternica, asa ca miercuri parintii au decis sa o ia acasa.

Acest caz deschide insa o mai veche problema existenta in scolile romanesti. Sunt sute de unitati de invatamant in care orele de educatie fizica se desfasoara in sali de sport improvizate. Uneori, din lipsa de spatiu, si acestea sunt desfiintate si transformate in sali de clasa. Asa ca orele de educatie fizica se muta pe holuri unde, din pacate, pot avea loc incidente in urma carora copiii se ranesc.

Solutii s-ar gasi daca autoritatile ar tine cont de faptul ca orele de sport sunt indicate pentru sanatatea si dezvoltarea copiilor. Banii pentru amenajarea salilor ar putea veni din partea consiliilor locale sau chiar de la Uniunea Europeana.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO