Ancheta în cazul crimei din Giurgiu, în impas. Ce ipoteză se ia în calcul după apariția portretului-robot

Ultima actualizare: 04-11-2020 19:58

Cazul femeii găsite carbonizate la marginea unui drum din Ghimpați, Giurgiu, se dovedește extrem de complicat.

După patru zile de la macabra descoperire, victima nu a fost identificată și nici urmă de autorul omorului.

Anchetatorii verifică deocamdată, cu ajutorul experților criminaliști, dacă fata nu este cumva una dintre tinerele dispărute în ultima perioadă. Aparte este cazul unei tinere din București pe care bunicul alături de care trăia a dat-o dispărută la câteva zeci de ore după descoperirea cadavrului incendiat.

Portretul robot făcut de specialiștii din Poliție seamănă izbitor cu fotografiile ei.

Aceasta a lucrat până de curând în localuri din Centrul vechi al Capitalei, iar colegii nu mai știu nimic de ea de câteva zile bune.

Un rol extrem de important în rezolvarea acestui caz îl are Institutul National de Expertize Criminalistice. Anchetatorii de la Giurgiu au prelevat deja probe ADN ale tinerei dispărute ca să fie comparate cu rămășițele descoperite la locul grozăviei.

Surse apropiate de ancheta susțin însă că cel puțin deocamdată nu există nicio dovadă științifică menită să facă o legătură fară echivoc între cele două cazuri.

Identificarea victimei care a fost ucisă violent și incendiată pe marginea drumului national 6, între Valea Plopilor și Ghimpați, este decisivă pentru prinderea ucigașului. Anchetatorii susțin că doar așa pot stabili cu precizie cercul de apropiați, eventualele riscuri și amenințări.

 

Nimeni nu știe cine e tânăra incendiată

 

Portretul-robot oferit de procurori a fost realizat pe baza caracteristicilor anatomice, dar nu se știe însă cât de aproape este de înfățișarea reală a tinerei. Trupul îi era carbonizat atunci când a fost găsit.

Potrivit anchetatorilor, tânără are între 20 și 30 de ani, 160-165 înălțime, între 50 și 55 kilograme, corp atletic, păr șaten, drept de lungime medie și nu ar fi avut pe corp cicatrici sau tatuaje. De asemenea, procurorii spun că avea dantura aproape perfectă, fară carii și îi lipsea dintele incisiv din dreapta sus.

Am contactat mai mulți primari din localitățile din jur, pentru a-i întrebă daca o recunosc pe tânără. Toți spun că nu.

Viceprimar Schitu: "Nu o recunoaște nimeni"

Nici localnicii din Ghimpați nu o știu.

Localnic: "Probabil a fost adusă din alt județ."

Anchetatorii au descoperit și rămășițele unei valize mov, ceea ce duce la ipoteza că victima ar fi fost transportată aici și incendiată.

Anchetatorii au ridicat imagini de la toate camerele de supraveghere funcționale pe care le-au găsit, în speranța că vor identifica o mașină suspectă. Le va fi însă foarte greu, în condițiile în care pe DN6 este trafic intens vineri seara.

Foarte aproape de locul unde a fost găsit cadavrul este o firmă care are camere, dar acestea funcționează doar în timp real.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO