Alertă cu bombă într-un avion Wizz Air. Dialogul dintre pilot și turnul de control, înainte de aterizare


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 25 Octombrie 2018 19:01
Categorie: Stiri actuale

Alertă cu bombă pe Aeroportul ”Henri Coandă”, din Otopeni. Un avion Wizz Air, care zbura din Georgia spre Polonia, a aterizat de urgență și a fost izolat pe o platformă a aeroportului.

Din primele informații, o femeie a sunat în Georgia și a anunțat că la bord s-ar afla o bombă.

Pilot:WizzAir 1567 va fi suficient pentru aterizare?”
Turnul de control: ”Da, este suficient, acceptam."

Avionul Wizz Air de pe ruta Kutaisi, Georgia, care zbura spre Varşovia, Polonia, a aterizat pe aeroportul din Otopeni la ora 16.20. În acel moment, pe aeroport se pregătea deja un comitet de criză.

La ora 16.25, avionul a fost direcţionat pe o poziţie izolată, iar cei 173 de pasageri au fost transportaţi în zona de debarcare a terminalului.

Compania Wizz Air a confirmat ştirea că o femeie a sunat pe aeroportul din Kutaisi, Georgia, şi a anunţat o bombă la bordul avionului.

"A fost redirecţionat la Bucureşti din cauza unui apel suspect care a fost recepţionat de Aeroportul din Kutaisi. Echipajul a acţionat în conformitate cu procedurile de operare, iar aeronava a aterizat fără probleme la Bucureşti", au precizat reprezentanți ai companiei.

Aeronava va sări în aer”, asta le-ar fi spus femeia la telefon celor de pe aeroportul din Kutaisi. Avionul se afla deasupra orașului Galați când a fost primit alerta și s-a decis aterizarea pe cel mai apropiat aeroport, adică pe Otopeni.

Echipajele speciale SRI au așteptat avionul și au intervenit de urgență. Au fost verificate inclusiv bagajele, după inspecția amănunțită făcută în aeronavă. Din fericire, alarma s-a dovedit a fi falsă.

Aeronava a decolat spre Varșovia la ora 21:12.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Alertă cu bombă pe Otopeni. Un avion Wizz Air a aterizat de urgență. Reacția companiei
VIDEO PROTVPLUS.RO