Alertă în Prahova. Un bărbat mort și 4 persoane intoxicate cu o substanță necunoscută

Ultima actualizare: 18-12-2019 17:52

S-a dat alarma în Prahova, unde un bărbat în vârstă de 75 de ani a murit, iar alte patru persoane, printre care și un copil de 13 ani, au ajuns la spital intoxicați cu o substanță necunoscută.

Cei cinci dormeau în aceeași încăpere, într-o casă din localitatea Salcia. Supraviețuitorii au avut noroc că unul dintre ei s-a trezit amețit de un miros înțepător și a cerut ajutorul vecinilor. Anchetatorii încearcă să afle exact cauza incidentului.

Apelul la 112 s-a făcut în toiul nopții. Când la fața locului au ajuns echipajele de salvare, bătrânul a fost găsit fără suflare, iar ceilalți trei membri ai familiei erau în stare de semiconștiență și au fost duși la spital. Singurul care s-a simțit mai bine a fost bărbatul care s-a trezit din somn și a avut puterea să ceară ajutor vecinilor.

Fiica victimei: „S-a trezit unul dintre ei când a văzut că nu mai poate, nu mai are aer. A sunat la vecină: „Băi, murim toți” și a venit vecina. Atunci deja pica unul în stânga unul în dreapta. Erau deja asfixiați. Soba cu lemne, fiecare cu soba lui. Aici e curios, fiecare cu soba lui, dar a lui era caldă, alelalte erau aproape reci.”

În scurtă vreme au sosit mai multe echipaje ale pompierilor și o ambulanță.

Însă, pentru bărbatul în vârstă de 75 de ani nu s-a mai putut face nimic. Ceilalți membri ai familiei au fost transportați de urgență la spital.

Violeta Tănase, medic primar UPU: „Erau cu stare de conștientă alterată. În număr de patru au fost aduși. Ulterior, s-a hotărât internarea a două persoane: o femeie de 64 de ani și un bărbat în vârstă de 46 de ani în Secția de Interne. Celelalte două victime sunt de fapt mama și fiica. Copilul este în vârstă de 13 ani.”

Vecin: „De la ce o fi fost. O fi fost de la sobă, o fi fost de la butelie, nici nu știu de la ce s-a întâmplat. Un om cumsecade. îmi e milă de ei, săracii.”

Pompierii bănuiesc o intoxicație cu monoxid de carbon, dar sunt așteptate analizele de laborator. Între timp, specialiștii au făcut măsurători.

Gabriel Divoiu, ISU Prahova: „Substanța este deocamdată necunoscută. Nu știm ce a cauzat această intervenție. Nu s-a stabilit o concentrație mai mare a unor anumite substanțe posibile în case. O să așteptăm datele de la IML și de la analizele de laborator de la spital.”

Cele patru persoane internate în spital sunt în stare stabilă, spun medicii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO