Al doilea manager de spital retinut, dupa perchezitiile de joi. Sumele pe care le-ar fi strans din spaga

Ultima actualizare: 13-06-2016 01:07

Dan Straja, managerul Spitalului Oncologic "Alexandru Trestioreanu", a fost retinut joi seara in dosarul in care au fost efectuate perchezitii la patru spitale din Capitala.

Este a doua persoana retinuta pana acum, dupa Bogdan Paltineanu, fostul sef al institutului "Ana Aslan". Autoritatile sustin ca managerii marilor spitale din Capitala incasau spagi de 5 pana la 10% din valoarea contractelor de materiale si consumabile pe care le semnau.

Profesorul universitar Dan Straja, managerul spitalului Oncologic, a fost retinut joi noapte de procurorii anticoruptie dupa mai bine de sase ore de audieri. Asupra acestuia planeza suspiciuni de luare de mita pentru atribuirea unor contracte. Si Bogdan Paltineanu, fost manager al Institutului de Geriatrie, Ana Aslan, a fost retinut de procurori.

Bogdan Paltineanu este acuzat ca ar fi primit 80.000 de euro spaga pentru contracte incheiate in perioada in care era manager. Potrivit procurorilor firmele care furnizau materile consumabile plateau intre 5 si 10 procente.

Aceleasi practici ar fi descoperit anchetatorii si in Spitatalul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic si spitalul de urgenta Alexandru Obregia.

Procurorii DNA au luat la puricat toate contractele incheiate de acesti manageri in ultimii opt ani si au ajuns la concluzia ca unele sunt profund nelegale, iar oamenii de afaceri ar fi recunoscut ca plateau spagi ca sa puna mana pe aceste intelegeri valoroase.

Si firmele lui Dorin Cocos sunt pe lista neagra. Tot contra spagi uriase ar fi vandut reactivi pentru laboratoarele de biochimie si imunologie, dar si truse de diagnosticare la preturi de trei ori mai mari decat concurenta. Una dintre anagajatele sale a dat declaratii.

2.600.000 de euro ar fi pierdut Statul din aceste contracte incheiate in schimbul mitei. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO