Adrian Nastase a fost transferat de la Rahova la Penitenciarul Spital Jilava

Ultima actualizare: 01-11-2012 15:57

Adrian Nastase a fost transferat, inca din data de 17 iulie, de la Penitenciarul Spital Rahova la Penitenciarul Spital Jilava, din cauza afectiunilor medicale cronice de care sufera.

Acesta a fost internat in Sectia Boli Interne, cu o alta persoana privata de libertate, intr-o camera prevazuta cu sase paturi si grup sanitar propriu.

Potrivit purtatorului de cuvant al Penitenciarului Spital Bucuresti Jilava, Daniela Popescu, Adrian Nastase a fost internat in unitate in 17 iulie, prin transfer de la Penitenciarul Spital Bucuresti Rahova. "Transferul s-a realizat datorita afectiunilor medicale cronice de care sufera, tinandu-se cont inclusiv de recomandarile medicilor specialisti", a precizat Daniela Popescu.

Adrian Nastase este cazat in Sectia Boli Interne, cu o alta persoana privata de libertate, intr-o camera prevazuta cu sase paturi si grup sanitar propriu, se arata intr-un comunicat de presa de luni al Penitenciarului Spital Bucuresti Jilava.

La internarea lui Adrian Nastase in Penitenciarul-Spital Bucuresti Jilava au fost verificate identitatea si documentele de incarcerare, acesta a fost informat cu privire la regulamentul de ordine interioara, au fost intocmite documentele operative cu ocazia primirii in spital si a fost repartizat la salon conform recomandarii medicului de garda.

Totodata, a fost realizat consultul medical, conform procedurilor, "in conditii de confidentialitate", a precizat sursa citata. "Dreptul la asistenta medicala al persoanelor aflate in executarea pedepselor privative de libertate este garantat. Asistenta medicala in sistemul penitenciar se asigura in mod gratuit, ori de cate ori este necesar sau la cerere, cu personal calificat, potrivit legii", a mai aratat sursa citata.

Va reamintim, in 20 iunie, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD. In seara aceleiasi zile, Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, la locuinta sa din strada Zambaccian.

El a fost internat la Spitalul Floreasca din 20 pana in 26 iunie, cand a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova. In 21 iunie, Nastase a fost operat de o echipa din care au facut parte si medicii Ioan Lascar si Serban Bradisteanu.

Parchetul Inaltei Curte de Casatie si Justitie verifica procedura derulata de cei doi politisti care au mers la locuinta lui Nastase pentru a pune in executare mandatul de condamnare a acestuia, de la intrarea in imobilul din strada Zambaccian si pana la preluarea fostului premier de catre ambulanta, dupa tentativa de sinucidere. Procurorul general, Codruta Kovesi, declara, in 26 iunie, ca exista suspiciuni cu privire la diagnosticul pus fostului premier Adrian Nastase si ca urmeaza sa fie verificate toate actele medicale.

Tentativa de sinucidere a lui Adrian Nastase, in urma careia acesta a fost internat si operat la Floreasca, a generat unele suspiciuni in spatiul public legate de ingrijrile de care ar fi avut nevoie fostul premier si de diagnosticul lui.

Adrian Nastase a fost audiat, in 16 iulie, la Penitenciarul Rahova in legatura cu tentativa sa de sinucidere din seara de 20 iunie, cand politistii au venit la domiciliul sau pentru a pune in executare mandatul de incarcerare.

Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" a transmis procurorilor, in 13 iulie, concluziile raportului de expertiza medico-legala in acest caz.

Medicul Serban Bradisteanu, seful Clinicii de chirurgie cardiovasculara de la Spitalul Floreasca, managerul spitalului, Radu Macovei, medicul Simona Bragadireanu, de la sectia Anestezie Terapie Intenvisa (ATI), Gheorghe Dumitru, adjunct al sefului Politiei Capitalei, Nicolae Costea si Marian Apostol, ofiteri de politie judiciara in cadrul Politiei Capitalei, sunt cercetati de procurorii DNA pentru favorizarea lui Adrian Nastase. Acestia sunt acuzati ca au ingreunat si au incercat sa zadarniceasca executarea pedepsei aplicata de Inalta Curte de Casatie si Justitie fostului premier Adrian Nastase.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO