Acuzatii grave au fost lansate la o scoala din Galati. Mama unei eleve il acuza pe directorul scolii de agresiune fizica

Ultima actualizare: 23-06-2017 07:16

Acuzatii grave au fost lansate la o scoala din Galati. Mama unei eleve de clasa a VII-a l-a reclamat pe director la Politie si la Inspectoratul Scolar, pentru ca i-ar fi batut fiica atat de rau incat a fost eliberat pe numele ei si un certificat medical.

Dascalul neaga acuzatiile si sustine ca fata s-ar fi lovit singura. Mai mult, directorul o considera vinovata pe mama adolescentei, care ar vrea astfel sa se razbune pentru ca elevei i-a fost scazuta nota la purtare, dupa ce a fost victima unei agresiuni sexuale.

Scandalul a izbucnit in aprilie, cand mama fetei de 13 ani a aflat ca fiica ei ar fi fost victima unui abuz sexual din partea unui coleg de clasa, petrecut inafara scolii.

A urmat o ancheta la politie, iar conducerea scolii a luat o decizie cel putin controversata: le-a scazut notele la purtare atat presupusului agresor, cat si victimei, desi investigatiile de natura penala nici macar nu s-au incheiat.

Acesta este motivul pentru care, sustine directorul scolii, mama fetei ar vrea sa se razbune pe el si l-ar acuza, acum, ca i-a batut copila pana cand a invinetit-o.

Inspectoratul Scolar a deschis o noua ancheta pentru a afla cum stau de fapt lucrurile.

Agresiunea s-ar fi petrecut in urma cu aproape doua saptamani, insa mama fetitei a asteptat ca mediile sa fie incheiate in cataloage, inainte de a face public cazul. Asta pentru ca, recunoaste ea, se teme de directorul scolii.

Mama fetei: "A venit domnul director, a luat-o si mi-a tras-o de par, si mi-a dat-o cu capul de pupitru. Ulterior, fata acuzand doua lovituri la cap si o lovitura la sold. Pentru care s-a scos si cerificat medico-legal."

Femeia spune ca l-a cautat mai multe zile la rand pe director pentru a-i cere explicatii. Cand l-a gasit, barbatul a negat totul.

Florin Ionel Cernat, directorul scolii: "Nu a fost o agresiune. In momentul in care a intrat in fuga in clasa, a trecut pe langa mine, a facut o fenta, s-a dus peste prima banca, a cazut cu totul peste ea, am saltat-o de acolo si cam despre asta a fost absolut totul."

Povestea ascunde, insa, acuzatii cu mult mai grave. O spune chiar directorul scolii, care nu poate explica, totusi, de ce i-a fost scazuta fetei nota la purtare, din moment ce ea este presupusa victima.

Sanctiunile pot pleca de la un avertisment verbal pana la desfacerea contractului de munca, conform regulamentelor scolare.

Mama fetei de 13 ani este hotarata sa mearga pana la capat: refuza sa-si transfere fiica la alta scoala si vrea ca profesorul sa nu mai predea la clasa fetei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO