Acuzat de trafic de droguri, fostul șef al DIPI îi ironizează pe procurori: ”Poate Ayahuasca o să îi ajute și pe ei”

Gelu Oltean, fostul șef al serviciului secret al MAI, reținut de DIICOT pentru acuzații de trafic de droguri

Fostul șef al Departamentului de Informaţii si Protecţie Internă, serviciul secret al Ministerului de Interne, Gelu Oltean, a anunțat că se va adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului.

El a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Într-un comunicat transmis News.ro, el califică dosarul său drept ”o mascaradă” şi ironizează modul în care s-a desfăşurat percheziţia.

”Procurorii au sărit gardul cu scara, deși poarta era deschisă”

 

Gelu Oltean a afirmat că procurorii au sărit gardul cu scara, deşi poarta era larg deschisă, și a vorbit şi despre Ayahuasca, calificată de anchetatori drept un drog de mare risc, şi despre modul în care i s-a schimbat viaţa.

Citește și
ayahuasca
Gelu Oltean rămâne în arest. Ce se întâmpla de fapt în ritualurile cu ayahuasca
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

El a afirmat că este o ”renaştere”, pe care o datorează Vanessei Youness, implicată şi ea în acelaşi dosar, pe care o descrie ca fiind ”un om şi un doctor” căruia îi datorează viaţa.

”Să auzim de bine şi să lăsăm Justiţia să îşi facă treaba corect şi demn. Iar acest caz nu se va opri până la CEDO. E doar începutul. Urmărim continuarea împreună”, afirmă Gelu Oltean, a cărui eliberare a fost decisă de instanţă în 16 martie, după trei luni de arest, fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

”Cu multă compasiune, le transmit celor ce au iniţiat această mascaradă, că au greşit destinatarul. Nimeni nu este mai presus de lege, domnilor procurori, care aţi descins la Clinică sărind gardul cu scara, în timp ce poarta, era larg deschisă! Mai preocupaţi eraţi să va filmaţi şi să vă postaţi pe Facebook decât orice altceva! Aşa cum nu v-a interesat nici proiectul de cercetare medicală, care v-a fost înmânat, unic la nivel mondial, ce avea să pună România pe harta lumii în cercetarea medicală, nici documentele de zeci de pagini, atent şi just întocmite, pentru doctor Vanessa Youness şi Clinica sa, de către domnul, fost ministru al justiţiei, Valeriu Stoica şi echipa sa. Aţi refuzat şi să le citiţi, poate tot din prea multă preocupare de a vă poza, filma şi vorbi la telefon cu cei ce v-au trimis. Noi vă iertăm. Întrebarea e cum vă veţi ierta voi, pe voi înşivă? Poate, Ayahuasca o să vă ajute şi pe voi într-o bună zi, aşa cum ajută pe oricine are curaj să o bea şi apoi să şi cureţe. Căci mai sunt şi cei care o beau şi rămân cu mizeria în ei, pentru că nu au suficientă putere de a scăpa de ea”, este mesajul său.

Gelu Oltean spune că Ayahuasca i-a schimbat viața

 

El sugerează că Ayahuasca i-a schimbat viaţa, afirmând că a devenit bun, a învăţat adevărul, a devenit fericit, că era bolnav şi s-a vindecat, că era ateu şi a devenit credincios, că dintr-o persoană care fuma 5 pachete de ţigări pe zi a devenit nefumător, că nu mai mănâncă ”animale chinuite şi omorâte” şi a devenit vegetarian, că avea hipertensiune (22/16), cu tratament cu tot, iar azi nu mai are această boală, că a renunţat la consumul de alcool deşi bea zilnic, ”fără limită”.

”Fugeam de viaţa mea, iar azi o îmbrăţişez şi o iubesc”, spune Gelu Oltean. Fostul şef al DIPI relatează şi că s-a împăcat cu fratele său, după 12 ani în care nu şi-au vorbit. ”Iar, dacă pentru toate aceste vindecări a trebuit să stau în arest preventiv abuziv, 3 luni şi 3 zile, atunci a meritat! Datorez renaşterea mea unui om, cum niciodată în viaţa mea, nu am întâlnit. Vanessa Youness. Un om şi un doctor, care nu îmi este nici "amantă", nici "concubină" şi nici "iubită". Suflet căruia, îi voi rămâne etern recunoscător, cu respect şi lumină, datorându-i viaţa mea, întru totul. Nu doar că m-a salvat de la moarte, ci şi m-a ajutat să renasc!”, afirmă Gelu Oltean în comunicat.

Comunicatul complet al lui Gelu Oltean:

 

Eram intunecat si m-am luminat.

Eram rau si am devenit bun.

Eram mincinos si am invatat adevărul.

Eram nefericit si am devenit fericit.

Eram prefacut si am devenit autentic.

Eram bolnav si m-am vindecat.

Eram mort si am înviat.

Eram ateu si am devenit credincios.

Ma tradam si mi-am devenit loial.

Fumam 5 pachete de tigari pe zi si am devenit nefumător.

Mancam animale chinuite si omorate si am devenit vegetarian.

Aveam hipertensiune (22/16), cu tratament cu tot, iar azi nu mai am aceasta boala.

Beam alcool fara limita, zilnic, sa fac fata minciunii, iar azi nu mai beau deloc.

Fugeam de viata mea, iar azi o imbratisez si o iubesc.

Nu am vorbit 12 ani cu fratele meu si dupa prima mea terapie cu Ayahuasca, l-am cautat si ne-am impacat. Privirea si pacea din ochii mamei noastre, pe patul de moarte, văzându-ne împreuna, împăcati, alaturi de ea pana la capăt, nu poate fi descris in cuvinte.

Iar, daca pentru toate aceste vindecări a trebuit sa stau in arest preventiv abuziv, 3 luni si 3 zile, atunci a meritat!

Datorez renasterea mea unui om, cum niciodata in viata mea, nu am întâlnit. Vanessa Youness. Un om si un doctor, care nu imi este nici "amanta", nici "concubina" si nici "iubita". Suflet căruia, ii voi ramane etern recunoscător, cu respect si lumina, datorându-i viata mea, întru totul.

Nu doar ca m-a salvat de la moarte, ci si m-a ajutat sa renasc!

Imi cer iertare pentru acest atac egotic, pur politic, pe care mi-l asum intru totul, caci ţintă am fost eu.

Cu multa compasiune, le transmit celor ce au intiat aceasta mascarada, ca au gresit destinatarul. Nimeni nu este mai presus de lege, domnilor procurori, care ati descins la Clinica sarind gardul cu scara, în timp ce poarta, era larg deschisa! Mai preocupati erati sa va filmaţi si sa va postati pe facebook decat orice altceva!

Asa cum nu v-a interesat, nici proiectul de cercetare medicala, care v-a fost înmânat, unic la nivel mondial, ce avea sa puna Romania pe harta lumii in cercetarea medicala, nici documentele de zeci de pagini, atent si just întocmite, pentru doctor Vanessa Youness si Clinica sa, de catre domnul, fost ministru a justitiei, Valeriu Stoica si echipa sa. Ati refuzat si sa le citiţi, poate tot din prea multa preocupare de a va poza, filma şi vorbi la telefon cu cei ce v-au trimis.

Noi va iertam. Intrebare e cum va veti ierta voi, pe voi insiva?

Poate, Ayahuasca o sa va ajute si pe voi intr-o bună zi, asa cum ajuta pe oricine are curaj sa o bea si apoi sa si cureţe. Caci mai sunt si cei care o beau si raman cu mizeria in ei, pentru ca nu au suficienta putere de a scăpa de ea.

Sa auzim de bine si sa lasam Justitia sa isi faca treaba corect si demn. Iar acest caz nu se va opri, pana la CEDO.

E doar inceputul. Urmărim continuarea împreuna.

“ Nu te lasa învins de rau, ci învinge răul prin bine” (Romani 12:21).” - Gelu Oltean.

DIICOT a finalizat rechizitoriul în martie

 

Gelu Olteanu, fostul șef al serviciului secret al Ministerului de Interne, iubita sa, Vanessa Youness, și un cetăţean britanic, cu toţii implicaţi în celebrul dosar “Ayahuasca”, au aflat pe 5 martie că vor ajunge în instanţă.

DIICOT a finalizat rechizitoriul şi i-a acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de mare risc, trafic de substanțe toxice și operațiuni cu substanțe psihoactive.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Dâmbovița, judeţ în care prietena fostului şef de la „Doi şi un sfert” - Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI) - avea o clinică privată unde se desfășurau ceremoniile în care se consuma drogul extrem de periculos.

Cei trei au fost arestaţi pe 15 decembrie, după ce procurorii DIICOT au descoperit că Vanessa Youness, Gelu Olteanu şi prietenul lor britanic organizau reuniuni pentru care se percepeau bani şi, sub pretextul unor practici şamanice, “pacienţii” consumau ayahuasca, o băutură ce conţine drogul DMT, trecut pe lista substanţelor interzise în România.

Potrivit unui comunicat DIICOT, pentru participarea la evenimente, clienţii trebuiau să plătească între 550 şi 1100 de euro de persoană. Sumele de bani trebuiau virate într-un cont indicat de organizator sau plătite cash la recepția clinicii.

Cetăţeanul englez ar fi coordonat, în calitate de şaman, ceremoniile.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Anchetă la final în dosarul „Ayahuasca”. Gelu Olteanu și iubita lui ajung în instanță
Anchetă la final în dosarul „Ayahuasca”. Gelu Olteanu și iubita lui ajung în instanță

Gelu Olteanu, fostul șef al serviciului secret al Ministerului de Interne, iubita sa, Vanessa Youness, și un cetăţean britanic, cu toţii implicaţi în celebrul dosar "Ayahuasca", vor ajunge în instanţă.

Gelu Oltean rămâne în arest. Ce se întâmpla de fapt în ritualurile cu ayahuasca
Gelu Oltean rămâne în arest. Ce se întâmpla de fapt în ritualurile cu ayahuasca

Gelu Oltean, fostul șef DIPI, partenera lui și cetățeanul britanic cercetați pentru că ar fi oferit droguri mai multor persoane într-un centru de relaxare au contestat măsura arestării preventive dată de tribunal duminică seară.

Ce sume plăteau cei care voiau să participe la
Ce sume plăteau cei care voiau să participe la "ritualurile şamanice" ale şefului serviciului secret al MAI

Gelu Oltean, fost șef al serviciului secret din Ministerului de Interne și partenera lui Vanessa Youness au fost arestați preventiv pentru 30 de zile într-un dosar de trafic de droguri.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.