Mihai Fotino a murit la 83 de ani. Portretul actorului care a debutat pe scena de la varsta de 6 ani


Ultimul update: Joi 16 Ianuarie 2014 07:09
Data publicarii: Luni 13 Ianuarie 2014 16:23
Categorie: Stiri actuale

Teatrul romanesc imbraca iar haine de doliu. Luni
dupa-amiaza, gongul a batut pentru ultima data pentru actorul Mihai (Misu) Fotino.

Ultimii ani i-au jucat numai feste, iar viata, pe care el o vedea ca pe o comedie, s-a transformat intr-o drama din cauza bolii. Misu Fotino a dat viata unor personaje iubite, in zeci de piese de teatru, dar si in film.

Misu Fotino a murit luni, in jurul orei 15.30, la Spitalul Elias din Bucuresti, unde era internat de aproape o saptamana, a declarat pentru MEDIAFAX directorul medical al unitatii sanitare, medicul Dana Safta.

Misu Fotino a murit dupa o lunga si grea suferinta. "Maestrul Mihai Fotino (Misu Fotino) a incetat din viata, in cursul zilei de azi, la varsta de 83 de ani. In cei peste 50 de ani petrecuti pe scena Teatrului National «I. L. Caragiale» din Bucuresti, artistul a dat viata unor personaje memorabile. Iti multumim, Maestre!", se arata si intr-un mesaj publicat de TNB pe pagina oficiala de Facebook.

Nascut pe 14 septembrie 1930, in Bucuresti, Mihai Fotino (cunoscut si ca Misu Fotino), si-a construit o cariera bogata in teatru, dar si in cinematografie si in televiziune abordand mai ales genul comediei. A debutat la varsta de 6 ani, in anul 1936, in piesa de teatru "Coloniale", iar, din 1952, Mihai Fotino a fost actor la Teatrul Dramatic din Brasov.

A fost remarcat de marele regizor Sica Alexandrescu, care a decis sa-l aduca la Bucuresti. Din 1956, a jucat la Teatrul National "I. L. Caragiale" din Bucuresti. La cea de-a XIV-a editie a galei premiilor Uniunii Teatrale din Romania, (UNITER), din 2006, Mihai Fotino a fost premiat pentru intreaga sa activitate.

De asemenea, a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a (1967) "pentru merite deosebite in domeniul artei dramatice". In februarie 2004, a primit Ordinul Meritul Cultural in grad de Comandor, categoria D - "Arta Spectacolului", "in semn de apreciere a intregii activitati si pentru daruirea si talentul interpretativ pus in slujba artei scenice si a spectacolului".

Omagiu pentru Sergiu Nicolaescu, la Targu Jiu. Zeci de persoane au urmarit peliculele regizorului
Robert De Niro:
VIDEO PROTVPLUS.RO