Acțiune în forță împotriva traficanților care controlau frontiera sudică. Celule de români, sirieni, irakieni și egipteni

Ultima actualizare: 29-07-2021 20:55

Zeci de procurori de la combaterea criminalității organizate, polițiști de frontieră și ai Inspectoratului General, au intrat în forță, joi dimineață, în mai multe locuințe din Capitală și din patru județe.

 

Urmăreau membrii unui grup mafiot, specializați în traficul de migranți. Pentru fiecare străin, adus ilegal în România și transportat către vestul Europei suspecții primeau 5.000 de euro.

22 de case au fost vizate de percheziţii în Bucureşti şi patru judeţe. Acolo locuiau nu numai români, ci şi sirieni, irakieni şi egipteni. Erau organizaţi în celule infracţionale, care cooperau între ele.

Aranjau ca transfugii să treacă ilegal graniţa şi să tranziteze apoi România, spre destinaţia finală: Germania. Grupul mafiot se ocupa cu imigranţii care veneau din Bulgaria şi Şerbia şi încercau să controleze frontiera de sud.

Pentru că acest grup avea ramificaţii în toate ţările balcanice, la operaţiune au participat şi reprezentanţii Europol.

Pentru fiecare imigrant din Orient adus cu succes în România, membrii reţelei încasau câte 5.000 de euro. Şi pentru că lăcomia acestora era mare, pe lângă traficul de fiinţe umane, se ocupau şi de traficul de droguri.

23 de suspecţi urmează să fie audiaţi la DIICOT în următoarele ore.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO