Accident naval în Deltă. Două bărci cu motor pline cu turişti s-au ciocnit

Ultima actualizare: 29-07-2020 19:39

Marți seară a fost activat planul roşu de intervenţie în judeţul Tulcea după ce un accident naval s-a produs pe braţul Sfântu Gheorghe din Delta Dunării, în apropiere de localitatea Murighiol.

Două bărci cu motor, pline cu turişti, s-au ciocnit, iar 3 dintre ei sunt în stare gravă. Bărbatul aflat la volanul uneia dintre bărci era sub influenţa alcoolului.

O simplă plimbare pe Deltă, cu barca s-a transformat într-un coşmar pentru mai mulţi turişti. Două ambarcaţiuni pe care se aflau în total 13 persoane s-au ciocnit. Având în vedere numărul mare al ocupanţilor a fost activat imediat Planul Roșu de Intervenție.

Botezatu Nicolae, ISU Tulcea: "Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă Delta a judeţului Tulcea a fost anunţat. Despre producerea unui accident naval produs în zona localităţii Murighiol, la ora 18:54 s-a dispus activarea planului roşu de intervenţie".

În ajutor au fost trimise o ambarcațiune pentru transport scafandri, 3 ambulanțe ale serviciului județean de ambulanță și un elicopter SMURD.

Din nefericire, 3 persoane, dintre care 2 minori, au avut nevoie de îngrijiri medicale iar un băiat de 18 ani cu traumatism cranian a fost transportat la Constanța cu elicopterul după ce şi-a pierdut cunoştinţa.

Manolache Irina - Purtător de Cuvânt IPJ Tulcea: "Poliţiştii tulceni au fost sesizaţi despre faptul că în urma unui eveniment naval, mai multe persoane, respectiv turişti ar fi căzut în apele Dunării. În urma evenimentului 3 persoane au fost preluate de către serviciul ambulanță Tulcea pentru investigaţii medicale."

Conducătorii ambelor bărci au fost verificaţi cu aparate etilotest, iar unul dintre ei avea o alcoolemie de 0,34 miligrame pe litru, în aerul expirat.

Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO