9 mai a oferit triplu prilej de sarbatoare pentru romani. Ce au pregatit elevii Colegiului "Gh. Lazar" din Bucuresti


Ultimul update: Vineri 12 Mai 2017 00:02
Data publicarii: Marti 09 Mai 2017 12:46
Categorie: Stiri actuale

Tripla sarbatoare pe 9 Mai. Este ziua in care tara noastra si-a declarat independenta in 1877, apoi este celebrata si victoria impotriva fascismului, dar si Ziua Europei.

Aceasta din urma a fost celebrata intr-un mod cu totul aparte de elevii Colegiului National "Gheorghe Lazar" din Capitala. Tinerii au reprezentat tarile Europei intr-o parada a costumelor traditionale, dar si in scene originale.
Mesajul lor este un indemn la pace.

Fiecare clasa a reprezentat o tara in fata profesorilor care au si jurizat. Copiii au incercat sa se remarce prin dansuri, scenete si mai ales costume

Eleva: "Sunt Regina Elisabeta, chiar daca Marea Britanie a iesit din Uniune."

Cei din Spania au impresionat prin dansurile lor si au amuzat publicul cu o demonstratie de fotbal intre rivalii Cristiano Ronaldo si Messi

Elevii au pregatit si mancare specifica tarilor pe care si le-au ales

In fiecare an, pe 9 mai, sarbatorim Ziua Europei. Acum 67 de ani, ministrul francez de Afaceri Externe, Robert Schuman, rostea discursul sau memorabil prin care isi propunea sa creeze noi forme de cooperarare politica si economica la nivelul statelor aflate pe teritoriul continentului european. Momentul a ramas cunoscut in istorie sub numele de "Declaratia Schuman" si este considerat piatra de temelie a Uniunii Europene.

VIDEO PROTVPLUS.RO