6 unități medicale din București, introduse pe lista spitalelor suport pentru pacienții cu Covid. 3 sunt pentru copii

Ultima actualizare: 05-10-2020 17:18
6 unități medicale din București, introduse pe lista spitalelor suport pentru pacienții cu Covid. 3 sunt pentru copii
Pro TV

Lista modificată cu spitalele de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2 a fost publicată, luni, 5 octombrie, în Monitorul oficial.

Astfel, în București, au fost introduse alte șase unități sanitare pe lista spitalele de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2, pe lângă cele două existente: Spitalul Clinic Colentina și Centrul Medical Policlinico di Monza - punct de lucru "Monza Metropolitan Hospital".

Documentul cu modificările aduse listei pentru spitalele suport poate fi consultat la finalul articolului

Cele șase unități sanitare introduse de Ministerul Sănătății pe lista spitalelor suport sunt:

- Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov
- Spitalul Clinic Witting București
- Institutul Național de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă
- Spitalul clinic de urgență pentru copii Grigore Alexandrescu
- Spitalul Clinic de urgență pentru copii Marie Curie
- Spitalul clinic de copii Victor Gomoiu.

De asemenea, la Bacău, pe lângă Spitalul Municipal "Sf. Ierarh dr. Luca" Onești, pe lista spitalelor suport a fost introdus Spitalul Prof. Dr. Eduard Apetrei din Buhuși, secția de boli infecțioase, SC Elytis Care Bacău, precum și clinica medicala SC CIN MED Agaș.

În Bacău, pe lista unităților de dializă pentru pacienți COVID-19 sau suspecți au fost introduse toate centrele din Bacău.

În județul Iași, pe lista spitalelor suport, pe lângă Spitalul Clinic de Neurochirurgie "Nicolae Oblu" și Spitalul Clinic CF Iași au fost introduse Spitalul Clinic Militar de Urgență Dr. Iacob Czihas, Spitalul Clinic de Recuperare Iași (20 de paturi), Spital Clinic de Urgență Sf. Spiridon Sf. Spiridon Iași (65 de paturi). Și pe lista unităților de dializă pentru pacienți COVID-19 a fost adăugat Spitalul Clinic de Urgență pentru copii Sf. Maria, stațai de demodializă.

În județul Tulcea, pe pe lista spitalelor suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2, a fost adăugat Spitalul Orășenesc Măcin, pe lângă Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean Tulcea.

Noi recorduri de infectări cu Covid-19 în România

 

La două săptămâni după începerea școlilor, România s-a confruntat cu noi recorduri de infectări la 24 de ore.

Situaţia locurilor în spitale a devenit critică, iar, în urmă cu câteva zile, ca urmare a creșterii numărului de persoane infectate în România, premierul Ludovic Orban a cerut suplimentarea numărului de paturi de terapie intensivă și transformarea unor spitale în suport Covid.

Orban a declarat că se va creşte capacitatea de internare a Spitalului Matei Balş, iar Colentina ar putea redeveni spital suport.

 

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO