Vacanta transformata in cosmar pentru 40 de turisti romani din Turcia. Insula pe care se aflau a fost inundata

Ultima actualizare: 05-05-2014 07:00
Insula Gokceada

Vacanta de vis s-a transformat intr-una de cosmar pentru 40 de romani care se aflau pe o insula din Turcia. O ploaie torentiala, s-a dezlantuit joi-noapte, iar apele au pus stapanire pe intinderea de pamant.

Potrivit Ministerului de Externe, turistii romani sunt in afara oricarui pericol, dar inundatiile le-au distrus masinile. 40 de romani se aflau pe insula Gokceada, multi cazati la hotel, restul in corturi sau rulote in locuri special amenajate. Potrivit Ministerului de Externe, erau veniti pe cont propriu, in zile diferite. Nici unul nu a fost ranit in inundatiile care au devastat insula.

"Din informatiile obtinute de la fata locului, cetatenii romani s-ar afla in afara oricarui pericol, insa unele dintre autoturismele lor sunt avariate", anunta MAE.

Cum perioada vacantelor abia acum incepe, Ministerul nostru de Externe le recomanda celor care vor sa plece in strainatate sa consulte inainte ghidurile de calatorie pentru tarile pe care le tranziteaza pe site-ul www.mae.ro.

Acolo vor afla care sunt zonele unde pot avea loc atentate teroriste sau calamitati naturale, cum sa nu cada prada hotilor si ce numere sa apeleze in caz de urgenta. De altfel, turistii sunt incurajati sa-si faca asigurari de calatorie care acopera, in caz de urgenta, cheltuielile medicale si de repatriere. Iar atunci cand calatoresc in zone nesigure sau indepartate e bine sa se inregistreze la cea mai apropiata misiune diplomatica, pentru a putea cere ajutor.

Alte sfaturi, de data aceasta pentru turistii care pleaca in vacante prin agentii, vin de la Centrul European al Consumatorilor din Romania. Ei trebuie sa primeasca obligatoriu in scris de la agentie detaliile calatoriei, dar si numarul de urgenta la care pot suna daca patesc ceva.

In urma averselor din noapte de 1 spre 2 mai, pe insula Gokceada a fost intrerupta alimentarea cu energie electrica. Autoritatile locale se aflau in curs de evaluare a daunelor provocate de fenomenul meteorologic si au demarat interventiile pentru acordarea de prim ajutor persoanelor aflate in situatii dificile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO