40 de localități afectate de furtuni. Cazul tragic al ambulanței blocate în noroi în Vaslui


Ultimul update: Sambata 25 Mai 2019 19:18
Data publicarii: Sambata 25 Mai 2019 19:18
Categorie: Stiri actuale

Ambulanțe îngropate în noroi, care n-au mai ajuns la pacienţi, gospodarii inundate, culturi distruse de grindină şi drumuri acoperite de mâl.

Acesta a fost tabloul peste tot în ţară după ce a plouat torenţial inclusiv duminică. Potrivit autorităţilor, peste 40 de localităţi din 20 de judeţe au fost afectate de potop. Ca să îi pună pe oameni în gardă meteorologii au emis zeci de avertizări de vreme severă.

La Bârlad a căzut grindină, iar la Vaslui a plouat cu găleata. În 30 minute, s-au înregistrat aproape 47 de litri pe metrul pătrat. În judeţul Vaslui a plouat torenţial câteva zeci de minute iar bucăţi mari de gheaţă au acoperit şoselele. Peste cinci sute de case au rămas fără energie electrică din cauza vremii.

Tot în Vaslui, în localitatea Albeşti, o ambulanţă cu medic, care mergea să ajute un bărbat de 51 de ani, inconştient, a rămas blocată în noroi. Doctorul a reuşit, în cele din urmă, să ajungă la pacient. Din păcate, bărbatul murise de câteva ore.

Carmena Piseru, SMURD Vaslui: "Ne-am luat echipamentul şi ne-am urcat în maşină aparţinătorilor, am ajuns la domiciliu. Am constatat decesul. Am solicitat poliţia şi medicină legală, pentru că pacientul nu avea afecţiuni medicale, acuzase doar un vertij în urmă cu 24 de ore şi nu a mers la spital."

O porţiune din Drumul European 581 - care duce spre vama Albița - a fost acoperită de aluviuni, aşa că autorităţile au închis circulaţia până când carosabilul a fost curăţat.

În câteva localităţi din Maramureş, a fost nevoie de intervenţia militarilor. Iar în comuna Rătești din Satu Mare, o bucată dintr-un drum european a fost afectată de precipitaţiile violente.

Şi în Bacău natura s-a dezlănţuit iar fulgerele au brăzdat cerul. În unele locuri livezile au fost făcute una cu pământul.

În localitatea Bozieni din Botoşani s-au rupt norii, iar viitura formată a inundat mai multe locuinţe. Autorităţile au evacuat două femei şi un copil.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

O ambulanţă a rămas blocată în noroi, în Vaslui. Pacientul la care mergea a murit
Senator PSD dus cu elicopterul SMURD în Capitală pentru o enteroviroză. ”Dânșii au alte drepturi”
VIDEO PROTVPLUS.RO