23 de angajati ai CJ Maramures, internati in spital cu toxiinfectie alimentara dupa o petrecere

Ultima actualizare: 29-07-2013 06:56

Petrecerea pe care presedintele Consiliului Judetean Maramures a dat-o de ziua lui pentru subalterni s-a terminat prost. 23 de angajati au ajuns joi seara la Spitalul de Boli Infectioase din Baia Mare cu greturi si dureri puternice de stomac.

Semnele toxiinfectiei alimentare au aparut dupa masa imbelsugata, cu produse traditionale, la o cabana din zona.

Oamenii dau vina pe cas sau pe carnati, dar numai analizele cerute de inspectorii Directiei de Sanatate Publica vor stabili de la ce anume s-au imbolnavit.

Rudele angajatilor de la Consiliul Judetean au venit intr-un suflet la spital cand au aflat ce s-a intamplat.

Unii pacienti dadeau vina pe cas, altii, pe carnati, dar masa a fost bogata si s-au servit numeroase preparate, inclusiv gulas si sarmale.

Dr. Viorica Chereches, directorul Spitalului de Boli Infectioase Baia Mare: "23 de pacienti care au prezentat febra, frisoare, greturi, varsaturi, stare generala alterata. Au fost internati toti, sunt perfuzati, evolutia lor este momentan favorabila".

Medicii s-au pregatit sa primeasca peste noapte si alti pacienti, dintre participantii la petrecere. Intre timp, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica au demarat o ancheta.

Carmen Sima, director adjunct DSP Maramures: "Se recolteaza produse biologice. Am facut anamneza si am inceput investigatia epidemiologica. Stim ce au mancat: aperitiv, meniu cald, mai exact sarmale, gulas, deci mancaruri specifice".

Judecand dupa severitatea simptomelor, medicii care le-au acordat primele ingrijiri celor 23 de angajati se asteptau sa mai vina la spital si alti participanti la petrecere.

In cursul noptii nu s-a mai prezentat insa niciunul, semn ca ori au scapat de toxiinfectie, ori au avut simptome mai usoare.

Oamenii au povestit ca au fost la petrecerea data de presedintele Consiliului Judetean Maramures, Zamfir Ciceu, la o cabana din Tautii-Magheraus. 80 de angajati au acceptat invitatia sefului lor si s-au ospatat la masa incarcata cu produse traditionale. Inspectorii Directiei de Sanatate Publica vor trimite la analiza probe din toate alimentele, urmand ca, in functie de rezultate, sa se stabileasca daca e cineva vinovat.

Intre timp, starea celor internati s-a imbunatatit si in cursul zilei de vineri vor putea sa plece acasa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO