15 militari, operatori ai Forțelor Speciale, sunt pregătiți de misiuni secrete. Cum arată un curs de luptă urbană

×
Codul embed a fost copiat

O nouă promoție de operatori ai „Forțelor Speciale” este gata de misiuni pe cât de secrete, pe atât de periculoase. Din 43 de militari, care au început cursul, au rezistat până la final doar 15.

Sunt pregătiți să se descurce în situații imposibile pentru alții. Sunt cei care salvează ostatici ori vizează ținte de nivel strategic ridicat. O echipă a Știrilor PRO TV a surprins, în premieră, un curs de luptă urbană a Forțelor pentru Operații Speciale.

Operatorii Forțelor pentru Operații Speciale au învățat vreme de 11 luni tot ce trebuie să știe un militar de elită. Dar, pentru că pregătirea este extrem de dură, nu toți cei care au început cursul l-au și terminat. Militarii din FOS acționează pe pământ, în aer și sub apă. Au fost pregătiți să lupte în orice condiții, să salveze ostatici, să se infiltreze în spatele liniilor inamice ca să culeagă informații sau să pregătească terenul pentru operațiuni de anvergură ale forțelor convenționale. S-a pregătit după modelul americanilor din Beretele Verzi și sunt parteneri egali ai Forțelor Speciale din Statele Unite, Israel, Franța sau Marea Britanie.

Operator FOS: E o perioadă grea și plăcută. Ne învață multe lucruri despre noi. Partea mentală e elementul decisiv în a rămâne sau a pleca acasă.

Operator FOS: Dificultatea diferă în funcție de persoană. Psihic, trebuie să fie bun, fizic, de asemenea. Caracterul. De aia suntem evaluați un an întreg.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Luptătorii FOS se pregătesc pentru lupte în Africa

Misiunile luptătorilor din Foțele pentru Operații Speciale sunt secrete, unele aprobate în Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Operatorii au deja experiență în teatrul din Afganistan, unde au desfășurat misiuni împotriva talibanilor. Se pregătesc de-acum pentru o altă zonă de foc, Africa, acolo unde vor viza grupările teroriste ISIS și Al Qaeda. Pentru asta fac încontinuu cursuri de pregătire tactică.

Acești luptători învață mai multe limbi străine și fac orice ca să nu fie capturați.

Operatorii Forțelor pentru Operații Speciale știu să mânuiască orice tip de armă, să acorde primul ajutor în situații din cele mai dramatice, știu să supraviețuiască și să rămână ascunși în spatele liniilor inamice și, cel mai important lucru, au învățat că oricât de pregătit este fiecare în parte, echipa este cea care îi ajută să îndeplinească misiunile.

În câteva zile, cel mai nou contingent de Foțe Speciale va încheia cursul de instruire. Odată cu depunerea jurământului, absolvenții vor fi oficial brevetați operatori FOS și vor primi celebra beretă verde și cuțitul Sica. 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Ucraina anunţă că a bombardat un depozit rusesc de muniţie la Harkov. Mai mulți militari au fost uciși
Ucraina anunţă că a bombardat un depozit rusesc de muniţie la Harkov. Mai mulți militari au fost uciși

Armata ucraineană a anunţat luni seara începerea unei contraofensive împotriva trupelor ruse care ocupă zone din regiunea Herson (sudul Ucrainei), relatează DPA.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.