Testul de limba engleza cu care poti munci sau studia in intreaga lume. Este recunoscut de 15.000 de institutii

elevi examen

Material prezentat de Cambridge School. Fara o buna stapanire a limbii engleze e din ce in ce mai greu sa studiezi la o universitate straina sau sa gasesti un loc bun de munca peste hotare. Cum demonstrezi insa aceste cunostinte?

Mai bine de doua treimi dintre romani cred ca limba engleza este cea mai importanta pentru copiii lor. O spune un studiu al Uniunii Europene. Si nici nu e de mirare: in topul celor mai bune universitati din lume, primele 10 se afla in Marea Britanie si SUA. Iar din primele 50, doar o treime nu sunt in tari de limba engleza. Ne place sa nu, viitorul este al anglofoniei.

Dar, tot potrivit cifrelor din studiile realizate de UE, doar un sfert dintre romani stiu suficienta engleza pentru a putea urmari stirile la radio sau la TV. Si doar o cincime spun ca stapanesc destul de bine aceasta limba pentru a citit un ziar.

Chiar daca 99% dintre liceeni romani studiaza limba engleza, concurenta continua sa fie mare pe piata internationala si europeana iar o evaluare Cambridge English ofera un avantaj suplimentar. In UE suntem, din pacate, printre tarile cu un procent relativ redus de persoane care stapanesc limba engleza la un nivel foarte bun – doar 17%, fata de 25% in Ungaria, 21% in Bulgaria sau 22% in Cehia.

In acelasi timp mii de tineri din tara noastra aleg sa studieze in strainatate – si opteaza mai ales pentru universitatile si colegiile din Anglia si Statele Unite ale Americii. Peste 5.000 de elevi romani pleaca in fiecare an la studii peste hotare iar in jur de 70% dintre ei aleg Marea Britanie. Altii – si mai numerosi – merg sa se angajeze peste hotare, deseori in joburi unde cunoasterea limbii lui Shakespeare e obligatorie. Insa indiferent ca pleaca la studii sau la munca, trebuie sa faca dovada cunostintelor lor de limba engleza.

Citește și
examen bac
Locuitorii din Sibiu se pot inscrie la cursuri pentru obtinerea certificatelor Cambridge
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Examinarile Cambridge English sunt de peste 100 de ani numarul unu in lume in domeniul evaluarii lingvistice pentru limba engleza. Un numar record de organizatii din intreaga lume – aproximativ 15.000 - folosesc aceste testari, care in ultimii trei ani au crescut cu 36%. Printre institutiile care s-au alaturat recent listei: Ministerul Invatamantului Superior si al Cercetarii Stiintifice din Emiratele Arabe Unite, Ministerul Apararii din Italia, Executivul Serviciului de Sanatate in Irlanda, dar si Societatea de Cruce Rosii din China.

Observam o crestere uriasa a numarului de organizatii care se bazeaza pe examinarile Cambridge English, ceea ce este cu adevarat incurajator", declara Nicola Johnson, de la Cambridge English Language Assesment (Examinarea Lingvistica Cambridge English). „Daca ne uitam spre exemplu la sectorul invatamantului superior, observam triplarea numarului de studenti in ultimele doua decenii. Aceasta impune o cerere pentru testare lingvistica de inalta calitate, un curent care se sesiseaza si pentru locurile de munca si in alte sectoare."

Examinarile Cambridge English au fost concepute de catre Cambridge English Language Assesment pentru a verifica aptitudinile de comunicare in limba engleza in viata reala. Exista o retea globala de 2800 de centre de testare.

Pentru cei care sunt experti in limba engleza mai exista si Cambridge English Advanced - un nivel inalt de calificare de limba engleza . Acesta este acceptat in clipa de fata de peste 4000 de institutii din intreaga lume ca dovada a abilitatilor de limba engleza necesare pentru studii sau la locul de munca.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
Cursul care ii scapa pe elevi de o proba de la bacalaureat. Costul este de 2.780 de lei pe an
Cursul care ii scapa pe elevi de o proba de la bacalaureat. Costul este de 2.780 de lei pe an

Opt elevi din zece se descurca bine in limba engleza, dar exista si un club select al celor care au primit o diploma direct de la Londra, pe care scrie Universitatea Cambridge.

Locuitorii din Sibiu se pot inscrie la cursuri pentru obtinerea certificatelor Cambridge
Locuitorii din Sibiu se pot inscrie la cursuri pentru obtinerea certificatelor Cambridge

Sibienii care doresc sa participe la cursurile intensive de pregatire pentru obtinerea certificatelor Cambridge se pot inscrie la Centrul de Limbi Straine afiliat Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, in colaborare cu ESOL Examinations Cambridge.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.