Testul de limba engleza cu care poti munci sau studia in intreaga lume. Este recunoscut de 15.000 de institutii

Ultima actualizare: 13-07-2014 07:04
elevi examen

Material prezentat de Cambridge School. Fara o buna stapanire a limbii engleze e din ce in ce mai greu sa studiezi la o universitate straina sau sa gasesti un loc bun de munca peste hotare. Cum demonstrezi insa aceste cunostinte?

Mai bine de doua treimi dintre romani cred ca limba engleza este cea mai importanta pentru copiii lor. O spune un studiu al Uniunii Europene. Si nici nu e de mirare: in topul celor mai bune universitati din lume, primele 10 se afla in Marea Britanie si SUA. Iar din primele 50, doar o treime nu sunt in tari de limba engleza. Ne place sa nu, viitorul este al anglofoniei.

Dar, tot potrivit cifrelor din studiile realizate de UE, doar un sfert dintre romani stiu suficienta engleza pentru a putea urmari stirile la radio sau la TV. Si doar o cincime spun ca stapanesc destul de bine aceasta limba pentru a citit un ziar.

Chiar daca 99% dintre liceeni romani studiaza limba engleza, concurenta continua sa fie mare pe piata internationala si europeana iar o evaluare Cambridge English ofera un avantaj suplimentar. In UE suntem, din pacate, printre tarile cu un procent relativ redus de persoane care stapanesc limba engleza la un nivel foarte bun – doar 17%, fata de 25% in Ungaria, 21% in Bulgaria sau 22% in Cehia.

In acelasi timp mii de tineri din tara noastra aleg sa studieze in strainatate – si opteaza mai ales pentru universitatile si colegiile din Anglia si Statele Unite ale Americii. Peste 5.000 de elevi romani pleaca in fiecare an la studii peste hotare iar in jur de 70% dintre ei aleg Marea Britanie. Altii – si mai numerosi – merg sa se angajeze peste hotare, deseori in joburi unde cunoasterea limbii lui Shakespeare e obligatorie. Insa indiferent ca pleaca la studii sau la munca, trebuie sa faca dovada cunostintelor lor de limba engleza.

Examinarile Cambridge English sunt de peste 100 de ani numarul unu in lume in domeniul evaluarii lingvistice pentru limba engleza. Un numar record de organizatii din intreaga lume – aproximativ 15.000 - folosesc aceste testari, care in ultimii trei ani au crescut cu 36%. Printre institutiile care s-au alaturat recent listei: Ministerul Invatamantului Superior si al Cercetarii Stiintifice din Emiratele Arabe Unite, Ministerul Apararii din Italia, Executivul Serviciului de Sanatate in Irlanda, dar si Societatea de Cruce Rosii din China.

Observam o crestere uriasa a numarului de organizatii care se bazeaza pe examinarile Cambridge English, ceea ce este cu adevarat incurajator", declara Nicola Johnson, de la Cambridge English Language Assesment (Examinarea Lingvistica Cambridge English). „Daca ne uitam spre exemplu la sectorul invatamantului superior, observam triplarea numarului de studenti in ultimele doua decenii. Aceasta impune o cerere pentru testare lingvistica de inalta calitate, un curent care se sesiseaza si pentru locurile de munca si in alte sectoare."

Examinarile Cambridge English au fost concepute de catre Cambridge English Language Assesment pentru a verifica aptitudinile de comunicare in limba engleza in viata reala. Exista o retea globala de 2800 de centre de testare.

Pentru cei care sunt experti in limba engleza mai exista si Cambridge English Advanced - un nivel inalt de calificare de limba engleza . Acesta este acceptat in clipa de fata de peste 4000 de institutii din intreaga lume ca dovada a abilitatilor de limba engleza necesare pentru studii sau la locul de munca.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO