(P) Studentii romani au fost premiati in cadrul programului de training pentru noua competitie CEO Challenge a P&G

Ultima actualizare: 16-06-2016 00:00
P&G

Trei grupuri de studenti din Romania s-au calificat in semifinalele programului inovator al P&G “CEO Challenge” si au concurat pentru un loc in marea finala europeana ce va avea loc vara aceasta.

Studentilor li s-a cerut sa devina, pentru cateva zile, un “CEO de companie” si sa propuna idei pentru gestionarea unei probleme de business a marcii Gilette.

In semifinala, echipele din Romania au concurat alaturi de echipe din Serbia, Grecia si Bulgaria, iar un juriu format din reprezentanti ai P&G Bucuresti au fost cei care au evaluat propunerile in termeni de inovatie si eficienta.

Toate propunerile au fost extrem de valoroase, ceea ce a facut procesul de jurizare extrem de dificil. In final, o echipa din Serbia s-a calificat in faza finala a competitiei, iar una dintre cele trei echipe din Romania a castigat la categoria de «Cel mai bun plan financiar si logistic pentru Gillette Proglide Flexball».

“CEO Challenge” a fost lansata pentru prima data in acest an si s-au inscris grupuri de studenti din 18 state europene, printre care Polonia, Grecia, Croatia, Ungaria, Republica Ceha, Rusia si Slovenia.

Progamul le permite concurentilor sa isi dezvolte abilitatile si cunostintele, dar si sa isi puna in aplicare gandirea analitica si lucrul in echipa pentru a gasi solutii in probleme reale de business. Initiativa este pusa in aplicare printr-o asociere de comunicare interactiva pe internet, dar si workshopuri in cadrul P&G cu membrii echipei sale.

Ecoul initiativei a fost impresionant, cu 714 echipe, respectiv peste 2100 de studenti din Europa, din diverse domenii si ani de studiu, ce au ales sa ia parte la competitie. Cei trei care au reusit sa se remarce inca din stadiile initiale de selectie s-au calificat pentru etapa urmatoare a competitiei, care a inclus sustinerea ideilor sub forma de prezentare, in cadrul unui eveniment de doua zile ce a avut loc la sediul P&G din Bucuresti.

Marii castigatori ai semifinalei vor merge la Geneva, la centrul de regional de design al produselor P&G, pentru a obtine distinctia suprema in randul echipelor din Europa. Cu toate acestea, adevaratul castig al intregului proces este experienta de a parcurge etapele premergatoare finalei, multimea de cunostinte dobandite prin interactiunea si cooperarea cu echipa P&G pe tot parcursul competitiei, dezvoltarea continua si transformarea unui concept juvenil intr-un plan matur de business, interactiunea cu echipe din intreaga Europa si accesul la mentoratul oferit de reprezentanti de top ai companiei.

P&G sustine indeaproape dezvoltarea tinerilor prin mai multe modalitati. Directorul de Comunicare al P&G pentru Europa de Sud, de Nord si Centrala, Cornelia Sofronie, a spus: “Dezvoltarea tinerilor este o prioritate pentru noi. Vrem sa construim generatii viitoare valoroase si derulam de mai multi ani programe in parteneriat cu facultatile din Romania, pentru a ajuta in mod activ si a consolida sistematic abilitatile detinute de acesti tineri. Inovatorul program “CEO Challenge” este parte a acestui efort, devenind o institutie internationala de nivel inalt, care permite viitorilor lideri sa practice, sa isi completeze cunostintele academice si sa dobandeasca experienta prin invitatia de a se implica intr-un business real. Interesul deosebit al tinerilor din Romania fata de program si ideile extrem de apreciate ale studentilor romani calificati in semifinala ne dau motivatia de a merge si mai departe”.

P&G contribuie la imbunatatirea vietii a aproximativ 5 milioane de consumatori din intreaga lume prin portofoliul sau de marci de calitate. Cele mai cunoscute marci ale companiei sunt Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Fairy®, Gillette®, head&shoulders®, Lenor®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, Tide®. P&G este prezent in peste 70 de tari.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO