Singurele cafenele din Romania in care cafeaua nu o platesti cu bani. Ce trebuie sa faci
Cum ar fi daca ai putea sa platesti cafeaua de dimineata cu… o poezie? Pe 25 octombrie te asteptam sa te relaxezi la o cafea Julius Meinl pe care o poti plati cu versuri!
Vinerea aceasta, pe 25 octombrie, in 80 de cafenele Julius Meinl din intreaga tara, versurile devin moneda de schimb: consumatorii isi vor putea cumpara cafeaua nu cu bani, ci cu versuri! Activarea face parte din campania Julius Meinl „Poezia poate face lumea mai buna”, prin care brandul urmareste readucerea poeziei in vizorul publicului larg.
In urma cu aproape 3 saptamani, intr-una dintre cele mai ploioase zile din aceasta toamna, Julius Meinl oferea bucurestenilor o dimineata neasteptat de frumoasa: o parte din trenurile de metrou au circulat timp de doua zile tapetate cu post-it-uri cu versuri. Acum, Julius Meinl revine cu un nou proiect, construind pe aceeasi idee si lansand singura zi din an in care versurile devin moneda de schimb!
„Demult visam o lume in care banii nu au nicio valoare si orice poate fi cumparat cu versuri. As fi fost miliardar deja. Poate o cafea e doar inceputul...”, spune Deliric, pe numele sau real Razvan Eremia.
Julius Meinl, brandul care inspira poetii inca de la 1862 („Inspiring poets since 1862”), provoaca la redescoperirea si recunoasterea poeziei din viata secolului in care traim.
„Intr-o lume condusa de bani si putere financiara, am ales sa demonstram ca poezia are influenta chiar si asupra lor. Daca o poezie poate schimba lumea, acum ea poate sa iti achite o cafea. Un gest simbolic ce monetizeaza forta poeziei”, spune Radu Pilat, Community Marketing Expert Heist Industries, agentia care se ocupa de campanie.
In Bucuresti, versurile vor functiona pe post de moneda in 11 locatii Julius Meinl, dupa cum urmeaza: Goccia, La Belle Vie, Tress Cafe, Legere Café, Blues Café, Ludic, Green Hours Jazz Café, Energiea, Filos Pub, Les Bourgeois si Bistro Zattara.
La fel se va intampla si in cafenele din alte 30 de orase din tara: Arad, Bistrita, Botosani, Buzau, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Cristuru Secuiesc, Dej, Deva, Galati, Gherla, Odorheiu Secuiesc, Petrosani, Pitesti, Ploiesti, Radauti, Ramnicu Valcea, Roman, Sancraieni, Selimbar, Sf Gheorghe, Sibiu, Sighisoara, Slatina, Suceava, Targoviste, Targu Mures, Tarnaveni si Timisoara. Lista completa a cafenelelor este disponibila aici.
Julius Meinl, ambasador al culturii cafenelelor vieneze - unde, de-a lungul secolelor, artistii s-au intalnit sa isi impartaseasca unii altora gandurile, ideile si dorintele, sau pur si simplu sa citeasca sau sa isi compuna capodoperele – si-a facut o misiune din a spune oamenilor ca poezia poate transforma societatea in care traim intr-o lume mai buna si mai frumoasa.
Cateva argumente puteti gasi si in filmul prin care Julius Meinl incearca sa afle dacapoezia poate sa schimbe lumea.
Inca din 1862, Julius Meinl a raspandit calitate, traditie si inspiratie tuturor poetilor, zi de zi. Cine crede ca poezia poate fi creata doar de poeti, cantareti sau artisti, se insala. Fiecare este poet in felul sau. Poezia poate lua diferite forme, dar intotdeauna este o emanatie a inspiratiei, iar inspiratia este prezenta in fiecare dintre noi. S-ar putea ca unii sa nu aiba nevoie de mult pentru a da frau liber inspiratiei, iar altii sa aiba nevoie de un imbold puternic. Julius Meinl este sursa perfecta de inspiratie, o singura inghititura din cafeaua noastra ofera gandurilor intreaga libertate de a curge in voie.
Pentru mai multe detalii accesati: www.meinlcoffee.com sau pagina oficiala de Facebook.
Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.