(P) Cum alegi focarul potrivit pentru șemineul tău


Ultimul update: Vineri 28 Februarie 2020 12:40
Data publicarii: Vineri 28 Februarie 2020 12:23
Categorie: Advertoriale
Semineu

Șemineul îți aduce căldură și bucurie, oferind personalitate întregii locuințe. Pe lemne, gaz sau electric, această sursă de căldură poate satisface chiar și cele mai exigente cerințe datorită tehnologiei din ce în ce mai avansate.

Dacă ești în căutarea unui focar semineu ideal pentru proiectul tău, Seminee Arad te întâmpină cu o gamă completă de focare tradiționale din fontă, focare cu șamotă, focare standard sau modele de lux ce îmbină cele mai moderne caracteristici tehnice. Produsele sunt compatibile cu șemineele pe lemne, dar și cu cele pe gaz, GPL sau peleți.

Indiferent de gama din care fac parte, aceste focare pot fi personalizate în funcție de designul și arhitectura șemineului. Astfel, acestea pot fi structurate modular și pot avea una sau chiar trei sau patru laturi din sticlă. În plus, dacă îți dorești mai multă siguranță și un confort sporit, se pot folosi sisteme de acumulare termică, șamotă neagră, geamuri duble, precum și alte accesorii ce pot să aducă un plus de estetică și funcționalitate.

În continuare îți vom prezenta succint câteva specificații ale modelelor de focar pe care le poți folosi pentru construcția unui semineu Arad.

Focare din fontă, cu șamotă sau de lux?


Focarele realizate din fontă sunt apreciate pentru durabilitatea lor și pentru capacitatea a transfera rapid căldura în interiorul hotei. Totodată, acestea permit acumularea și distribuirea căldurii în restul încăperilor din căminul tău. În ciuda tuturor acestor avantaje, focarele din fontă nu asigură o ardere a lemnului la fel de eficientă ca și în cazul celor samotate. Astfel, va rezulta mai multă cenușă, precum și depuneri mai însemnate pe sticlă și la interiorul unui cos de fum.

Dacă te gândești la focarele șamotate, te vei bucura de rezultate mai bune în timpul arderii. Șamota facilitează dezvoltarea unei temperaturi mai mari în camera de ardere și o menține constantă, diminuând cantitatea de reziduuri și protejând sticla de efectele inestetice ale depunerilor. Însă, șamota este un consumabil, iar după o perioadă mai lungă de exploatare, aceasta trebuie schimbată.

Focarele din categoria premium se remarcă printr-o calitate superioară a materialelor folosite la confecționarea acestora. Șamota arsă cu rezistență mecanică superioară, vopseaua rezistentă la zgârieturi sau oțelul cu un procent ridicat de carbon reprezintă doar câteva dintre materialele ce intră în componența focarelor de lux. De asemenea, acestea au la bază o tehnologie revoluționară de ardere a lemnului, oferind un randament de peste 80%.

Indiferent de modelul pe care l-ai integra în șemineul tău, trebuie să ai în vedere aportul termic necesar încălzirii casei tale. Este important de reținut că un focar poate fi utilizat ca sursă principală sau alternativă de încălzire a casei și, prin urmare, va trebui să stabilești ce suprafață vrei să încălzești. Pe lângă suprafață, vei lua în calcul și spațiul în care se va amplasa șemineul, înălțimea acestuia sau numărul de încăperi care vor fi încălzite.

Chiar dacă toate aceste specificații tehnice pot fi copleșitoare, specialiștii de la Seminee Arad îți pot explica în detaliu fiecare aspect care te interesează. Așadar, dacă vrei să faci o investiție avantajoasă pe termen lung, cere ajutorul unei firme specializate și proiectul tău de șemineu va fi unul de succes.

 

Sursa: Pro TV

Tags: focar semineu,

VIDEO PROTVPLUS.RO