(P) Aceștia sunt 8 dintre cei mai sănătoși pești pe care îi puteți mânca

Ultima actualizare: 05-05-2022 11:37
fresful
StirilePROTV

Consumul regulat de pește poate fi o parte sănătoasă a dietei tale, datorită nivelului ridicat de proteine, vitamine și minerale. De asemenea, la faptul că oferă cantități mai mici de colesterol și grăsimi saturate decât carnea.

Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite și Asociația Americană a Inimii recomandă consumul de pește de cel puțin două ori pe săptămână, în special peștele gras, deoarece este bogat în Omega-3. Cu toate acestea, nu toți peștii sunt egali din punct de vedere al aportului nutrițional, chiara dacă fac parte din aceeași familie. Factori precum practicile actuale de creștere și pescuit, apariția mercurului și sustenabilitatea pot juca un rol în cât de sănătos este fiecare tip de pește.

Somonul conține niveluri semnificative de acizi grași omega-3, vitamine B și minerale esențiale

 

Somonul de Atlantic gătit este o opțiune bogată în proteine pe care veți dori să o includeți din dieta dumneavoastră. Ar trebui să consumați cel puțin două porții de 100 de grame de pește gras gătit, cum ar fi somonul, în fiecare săptămână, dar nu vei obține exact aceleași beneficii pentru sănătate de la somonul de crescătorie. Dacă gătiți somon de Atlantic și îl comparați cu somonul de crescătorie, veți descoperi că somonul de Atlantic are puțin mai multe proteine și mai puține grăsimi, precum și câteva cantități suplimentare de anumite vitamine și minerale.

Sardinele nu conțin nivelurile ridicate de mercur pe care le au alți pești, datorită dimensiunilor reduse și faptului că se hrănesc doar cu plancton

 

Consumul de pești mai mici de adâncime, cum ar fi sardinele, este o opțiune mai sustenabilă din punct de vedere ecologic. În ciuda dimensiunilor mai mici, sardinele conțin o cantitate mare de Omega-3 per porție și sunt bogate în B-12, vitamina D și calciu. Datorită conținutului lor ridicat de Omega-3, acestea vă pot îmbunătăți și funcția cognitivă. Există studii care au arătat că aportul zilnic de DHA și EPA Omega-3 ar putea ajuta la creșterea capacității creierului persoanelor în vârstă care suferă de probleme ușoare de memorie.

Heringul se mândrește cu una dintre cele mai concentrate surse de acizi grași omega-3

 

Consumați hering pentru că este, de asemenea, bogat în seleniu, vitamine B-12, vitamina D, fier și antioxidanți, conform Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite. La fel ca sardinele, și heringul este, de asemenea, un pește mai mic, cu conținut scăzut de mercur. Puteți consuma hering dacă doriți o sursă bună de proteine, pentru că 200 de grame de file oferă 33 de grame de proteine de înaltă calitate.

Păstrăv curcubeu pentru o cantitate mare de proteine

 

Păstrăvul curcubeu este crescut în Statele Unite și este supus unor controale stricte , conform Environmental Defense Fund. Acest pește se află pe primul loc pe listă datorită conținutului său bogat de Omega-3 și nivelurilor semnificative de proteine, care însumează până la aproape 20 de grame la 3 uncii de pește de crescătorie. Acesta este comparabil cu omologul său pescuit în ocean. Ca și specie, un păstrăv este foarte asemănător cu somonul și există diferite tipuri de păstrăv. Este și o sursă excelentă de niacină, vitamina B12 și acizi grași Omega-3.

Codul de Alaska are unele dintre cele mai scăzute niveluri de mercur dintre toți peștii prinși în sălbăticie

 

Pe lângă faptul că furnizează aproape 15 proteine pe aproximativ 100 de grame, acest pește alb este, de asemenea, bogat în acizi grași Omega-3, în timp ce este sărac în carbohidrați și grăsimi. Este, de asemenea, o alternativă mai durabilă la codului de Atlantic, care suferă adesea de pescuitul excesiv. Nu este cultivat în ferme, trăiește în ape reci și se hrănește în special cu plancton. Are proprietăți nutriționale ridicate și costul său este relativ scăzut fără să fie inferior soiurilor mai scumpe de pește. Proteinele din pește sunt esențiale pentru a avea unghii, păr și piele sănătoase. Este un pește perfect pentru dietele celor vârstnici, pentru că are un conținut scăzut de calorii.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO