Dorin Cioaba: "Voi fi incoronat rege al romilor, vineri. Traian Basescu e ca un al doilea tata"

Ultima actualizare: 25-08-2013 07:04

Dorin, baiatul lui Florin Cioaba, il considera pe Traian Basescu un al doilea tata. Viitorul rege al tiganilor, care va fi incoronat vineri, inainte sa fie inmormantat parintele sau, a fost impresionat de vizita presedintelui la palatul din Sibiu.

Acolo sosesc acum delegatii din toata tara si din strainatate, care vor sa-si ia ramas bun de la Florin Cioaba.

Familia lui Florin Cioaba a fost impresionata de vizita presedintelui.

Presedintele Traian Basescu a avut si un mesaj pentru cei care in ultima vreme l-au atacat pentru simpatia aratata familiei Cioaba.

"Sa-i intrebati daca au citit vreunul din cartile Luminitei Cioaba, pe toti astia care vorbesc de familia Cioaba sa-i intrebati", a spus Basescu.

Luminita Cioaba, sora raposatului, este poeta de limba romani, iar cartile ei sunt traduse atat in limba romana, cat si in engleza. Ea a reusit sa culeaga si sa prelucreze o parte din folclorul etniei tiganesti.

La palatul familiei Cioaba din Sibiu vin la priveghi, unul dupa altul, grupuri de oameni, purtand coroane de flori si mesaje de solidaritate.

Sunt, de exemplu, reprezentanti ai consiliilor judetene din Transilvania, dar si membri ai organizatiilor care militeaza pentru educatia comunitatilor defavorizate.

"Reprezand organizatia WorldTeach, in al carui board Florin Cioaba a fost membru marcant, am fost consilier juridic al dansului in ultimii zece ani, este prima data cand intru in curtea aceasta si nu ma intampina zambetul lui larg", a declarat Beniamin Lup, organizatia World Teach

"A contribuit la o atmosfera buna, linistita, noi n-am avut probleme cu rromii in orasul nostru, asa ca eu consider ca este o pierdere", a spus viceprimarul Sibiului.

Zeci de politisti si jandarmi vor supraveghea inmormantarea, la care sunt asteptati 5.000 de oameni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO