Reacţia turiştilor străini care au asistat la parada de 1 Decembrie din Alba Iulia


Ultimul update: Duminica 02 Decembrie 2018 09:36
Data publicarii: Duminica 02 Decembrie 2018 07:33
Categorie: 1 decembrie

România a sărbătorit ieri 100 de ani de la marea Unire, iar momentul a culminat cu o serie de festivităţi care au avut loc în toate oraşele mari ale ţării.

La Bucureşti, deşi a fost frig, cerul a fost senin, la cea mai mare paradă, organizată la Arcul de Triumf.  Militari din 20 de ţări au defilat în faţa celor prezenţi. Iar în oraşul Unirii, la Alba Iulia, nu mai puţin de 100 de mii de oameni, au venit din toată ţara, să urmărească parada de centenar.

Un foc de artificii grandios în culorile tricolorului a luminat cerul oraşului Alba Iulia la 100 de ani de la marea unire. Timp de 15 minute mii de oameni s-au bucurat de un show spectaculos în Piaţa Cetăţii pe acorduri de muzică romanescă.

Bucuroşi că au ajuns în oraşul Marii Uniri în an centenar, turiştii s-au prins în horă. Cei mai impresionaţi au fost copiii care au stat cu ochii aţintiţi spre cer.

Peste o sută de mii de oameni din toate colţurile ţării au venit în oraşul Marii Uniri, Alba Iulia, să sărbătorească centenarul. Şi Preşedintele Klaus Iohannis a fost prezent la paradă.

În premieră, Forţele aeriene au deschis parada la Arcul de Triumf. Apoi, peste 4.000 de militari au defilat cu 200 de mijloace tehnice: tancuri, taburi şi noile modele de transportoare blindate Piranha 5. A urmat un moment dedicat unui secol de la Marea Unire, cu militari îmbrăcaţi în uniforme din Primul şi al doilea Război Mondial, apoi au defilat trupe din 20 de ţări.

Zeci de mii de oameni au îndurat frigul ca să vadă aceste momente. Din tribune, parada a fost urmărită de foştii preşedinţi Emil Constantinescu şi Traian Băsescu, de membrii ai Guvernului şi Parlamentului, şi de Klaus Iohannis. Preşedintele a fost prezent şi la parada de la Alba Iulia. Aici peste 100.000 de oameni au participat la defilarea militarilor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Incident în timpul paradei din Rm. Vâlcea. Un militar a avut nevoie de îngrijiri medicale
Motivul pentru care ploieștenii au ratat parada militară de 1 Decembrie
Parada de 1 Decembrie din București. FOTO şi VIDEO cu principalele momente
VIDEO PROTVPLUS.RO