1 Decembrie: Ghidul anului ales in Marea Britanie este un roman!

Dată publicare: 01-12-2008 00:00
Dată actualizare: 27-10-2012 06:13


Turistii din Europa si America, pe care i-a plimbat prin Piatra Craiului, au fost atat de impresionati de excursii, incat l-au ales Ghidul Anului, la competitia unica in lume organizata de Societatea Regala de Geografie din Marea Britanie.


Mergem in excursie la Zarnesti, unde Dan Marin ne povesteste cum a reusit sa devina celebru, fara sa-si paraseasca oraselul natal.

In Zarnesti, orasel sarac de munte, turismul pare sa fi ramas singura sursa de venit sigura. De aceea, intre localnici a aparut concurenta sau, mai bine zis, raca. Ceilalti proprietari de pensiuni, care nu se omoara sa-si plimbe turistii, il vorbesc pe Dan pe la spate, ca ar umbla noaptea pe poteci, ca sa faca cu un animal impaiat urme in pamant sau in zapada.

Dan a descoperit turistii carora nu le pasa catusi de putin de statiuni luxoase, ci vor mai degraba sa se intoarca in timp si sa cunoasca viata de la tara, pe care ei au pierdut-o pentru totdeauna.

Iar lui Dan, turistii i-au dus faima in lume. Si, de cand a fost desemnat ghidul anului de Societatea Regala de Geografie din Marea Britanie, e prezent in mai toate revistele de specialitate. Pana si scolile private din vest il invita periodic sa tina lectii despre animalele salbatice si sa spuna copiilor povestile traditionale romanesti.

Daca un roman a fost desemnat "ghidul anului", atunci Poiana Brasov a fost declarata cea mai ieftina statiune de schi din lume.


VIDEO PROTVPLUS.RO