Pentru aceste imagini a riscat inchisoare: pozele interzise care au creat indignare in Egipt

28-03-2013 21:35


piramide

Fotograful rus Vadim Makhorov sfideaza moartea si escaladeaza poduri, turnuri si monumente, pentru a realiza fotografia perfecta. Insa ultima sa nebunie l-ar fi putut baga in inchisoare, relateaza CNN.

Tanarul fotograf rus a cauzat senzatie si indignare in aceasta saptamana in presa internationala pentru ca s-a urcat alaturi de un prieten pe celebrele Piramidele din Egipt pentru a face poze.

Imaginile spectaculoase ofera o noua perspectiva asupra Piramidelor. Insa de cateva decenii cataratul pe piramide este interzis prin lege in Egipt. La cateva zile dupa fapta sa rusul si-a cerut scuze intr-un email deschis trimis ziaristilor de la CNN.

"Am fost norocosi ca n-am fost prinsi. Daca se intampla asta, aveam mari probleme acum. Vreau sa-mi cer iertare ca am urcat pe Piramide. Nu am vrut sa insultam pe nimeni. Ne-am urmat doar visul" a explicat acesta.

Din motive de siguranta, dar si pentru protejarea piramidelor, cataratul pe ele este interzis in Egipt. Autoritatile din Giza s-au aratat indignate de imaginile realizate de fotograful rus.

 

Sursa foto: Facebook

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO