Paula Seling si Ovi, pe podium! Locul 3 in finala Eurovision 2010

×
Codul embed a fost copiat

Paula Seling si Ovi, reprezentantii Romaniei la Eurovision, s-au clasat pe locul al treilea in concursul a carui finala a avut loc, sambata seara, la Oslo, in Norvegia, in timp ce reprezentanta Germaniei, Lena, a castigat competitia.

Macar pentru o seara au ignorat sfatul "nu va jucati cu focul", si bine au facut. Paula Selling si Ovidiu CernAutzeanu, reprezentantii nostri la Eurovision, au urcat pe podium, cu melodia "Playing with fire".

Au castigat locul trei, dupa Germania si Turcia, si multi romani impresionati au vrut sa-i felicite in aceasta dupa-amiaza pe aeroport. Toate buchetele de flori au ajuns insa la artista, pentru ca partenerul ei de scena a ramas acasa, in Norvegia.

Dupa succesul acestei melodii, zeci de admiratori au intampinat-o pe cantareata Paula Selling in aeroportul Henri Coanda cu flori si cu aplauze. Mai ales ca supriza a fost mare: unele sondaje realizate inaintea concursului ii pozitionau pe Paula si Ovi, pe locul 10. Ori ei au luat "bronzul".

Este pentru a doua oara in istorie cand tara noastra ocupa locul trei, dupa performanta Luminitei Anghel si a trupei Sistem, de acum 5 ani. Vedeta absoluta a serii a fost o tanara de 19 ani din Germania. Lena a fost de departe favorita publicului.

Citește și
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

Finala de la Oslo nu a trecut fara incidente. Cand reprezentantii Spaniei erau pe scena, un spectator a reusit sa treaca de fortele de ordine si sa li se alature. Si nu s-a grabit sa plece...

 Editia de anul viitor a concursului Eurovision se va desfasura in Germania, dupa ce Lena a castigat competitia din acest an, cu piesa "Satellite". Ea a obtinut un total de 246 de puncte.

Reprezentantii Romaniei, care au participat cu piesa "Playing With Fire", au obtinut un total de 162 de puncte, din care punctajul maxim de 12 puncte a fost acordat de Republica Moldova, 10 puncte - Spania, Suedia, Norvegia si Portugalia si 8 puncte - Danemarca, Marea Britanie, Cipru si Israel.

Ca si la editiile precedente, multe dintre tari au votat pe considerente regionale, acordand punctaj maxim in special vecinilor geografici sau pe considerente politice. In decizia finala au contat in proportie de 50% votul telespectatorilor si 50% votul unui juriu de specialitate.

Un numar de 39 de tari au fost inscrise la cea de-a 55-a editie a acestui concurs, organizat in Norvegia, tara castigatoare a editiei din 2009. In finala de sambata au participat 25 de tari: Azerbaidjan, Spania, Norvegia, Moldova, Cipru, Bosnia-Hertegovina, Belgia, Serbia, Belarus, Irlanda, Grecia, Marea Britanie, Georgia, Turcia, Albania, Islanda, Ucraina, Franta, Romania, Rusia, Armenia, Germania, Portugalia, Israel si Danemarca.

Reprezentantii din Franta, Germania, Norvegia, Spania si Marea Britanie au fost calificati automat in finala.

 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Elena Gheorghe, locul 19 in finala Eurovision
Elena Gheorghe, locul 19 in finala Eurovision

Elena Gheorghe, reprezentanta Romaniei la Eurovision, s-a clasat pe locul al 19-lea in concursul a carui finala a avut loc la Moscova.

Recomandări
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”

Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până acum" unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone şi rachete de sâmbătă asupra statului israelian, informează marţi E

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie a fost inaugurată. Primul pacient a intrat într-un salon nou
Noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie a fost inaugurată. Primul pacient a intrat într-un salon nou

În urmă cu puțin timp a fost inaugurată noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie.