Bjork lupta in Islanda impotriva crizei!

03-01-2009 00:00

Cea mai faimoasa artista a Islandei vrea sa-si salveze tara, aflata in pragul falimentului. Cantareata Bjork a infiintat un fond de investitii care sa atraga bani in tara cuprinsa de criza financiara.


Pentru inceput, compania lui Bjork are un capital de peste jumatate de milion de euro.

Artista si-a unit fortele cu o societate locala si a infiintat fondul de investitii care ii poarta numele. Fondul are 17 angajati, din care 15 femei, si are o filosofie in acord cu principiile excentricei artiste. Mai precis, urmareste  "introducerea valorilor feminine in lumea finantelor" si atragerea de investitii care sa salveze economia Islandei.

Mica tara de numai 320.000 de locuitori a fost printre primele lovite de colapsul financiar. Somajul este creste dramatic, iar singurii bani care asigura existenta insulei vin de la Fondul Monetar International.

Localnicii sunt si ei la capatul rabdarii. Chiar in ajun de anul nou, sute de manifestanti  si-au exprimat violent nemultumirea. Oamenii au  incercat sa intre in hotelul unde s-a desfasurat cea mai importanta dezbatere politica televizata din tara si au facut praf echipamentele TV. Politia i-a potolit cu greu, cu ajutorul gazelor lacrimogene.


VIDEO PROTVPLUS.RO