Personajul Peter Parker, ucis in cel mai recent numar al revistei Spider-Man

Ultima actualizare: 31-12-2012 01:15
Peter Parker

Peter Parker, personajul care se ascunde sub costumul Omului-Paianjen, a fost ucis in cel mai recent numar - cel de-al 700-lea - al revistei de benzi desenate The Amazing Spider-Man, care a fost lansat miercuri in Statele Unite.

Personajul Peter Parker a aparut pentru prima data in 1962 sub forma unui adolescent care urma sa inteleaga de-a lungul deceniilor care au urmat ca o putere foarte mare implica o responsabilitate la fel de mare. El era Spider-Man.

Compania Marvel a decis sa scoata din scena acest personaj, iar in cel mai recent numar al revistei The Amazing Spider-Man, tanarul Parker, devenit intre timp fotograf, pierde o batalie cruciala impotriva Doctorului Octopus, inamicul lui declarat inca din 1963, anul in care acest personaj fictiv a aparut pentru prima data, in cel de-al treilea numar al revistei.

Spider-Man ar putea fi inclus in echipa The Avengers. Ce super eroi noi pregatesc studiourile Marvel

Totusi, moartea lui Peter Parker nu inseamna sfarsitul seriei "Spider-Man". Atunci cand personajul Doctor Octopus isi da ultima suflare, spiritul sau se refugiaza in trupul neinsufletit al Omului-Paianjen. Influentat de costumul impregnat de personalitatea lui Peter Parker, doctorul va depasi reusitele lui Peter si va deveni un justitiar chiar mai bun decat a fost tanarul fotograf.

Dupa parerea lui Dan Slott, scenaristul care a inventat aventurile lui Spider-Man prezentate in ultimele 100 de numere ale revistei, super-eroul creat de Stan Lee si de desenatorul Steve Ditko in 1962 va urma o directie radical diferita: "Va fi Moriary in mintea lui Sherlock, Printul John din mintea lui Robin Hood. Un personaj foarte malefic in corpul unuia dintre cei mai mari eroi si care va incerca sa faca bine", a declarat Dan Slott pentru The Hollywood Reporter.

VIDEO Cum sa ai o masina ca cea a lui Batman

Spider-Man nu este singurul super-erou care moare in revistele de benzi desenate. In 1990, Superman disparea, fiind reinviat ulterior printr-un miracol al stiintei. La randul lui, Bruce Wayne, alias Batman, a disparut din circulatie vreme de mai multi ani, dupa ce personajul Bane i-a fracturat coloana vertebrala, insa a revenit apoi in actualitate, mai viu si mai plin de zel ca niciodata. In ceea ce priveste productiile cinematografice, Peter Parker este inca in viata.

Acest personaj va fi interpretat de actorul Andrew Garfield pentru urmatoarele doua continuari ale filmului "The Amazing Spider-Man", ce vor fi regizate de Marc Webb.

 

Citeste si:

El este Superman. Un barbat a plutit deasupra Manhattan-ului

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO