Mita, vulpea surprinzator de prietenoasa, mascota salvamontistilor din Bucegi. VIDEO

Ultima actualizare: 24-02-2013 07:12

Mita, vulpea frumoasa si prietenoasa, s-a atasat de salvamontisti si le inspecteaza cabana fara nicio teama.

Il cauta pe cel mai bun prieten al ei care este Claudiu, tanarul care a imblanzit-o si care o hraneste, cand vulpita nu gaseste nimic de mancare prin zapada.

In fiecare dimineata, Mita bate cu labutele inghetate in geamul refugiului salvamont de la cota 2.200. A invatat ca asa primeste de mancare.

Pana acum, astepta la distanta o bucata de paine de la cabanieri. Insa, dupa ce Claudiu, un salvamontist cu inima mare, a reusit sa o imblanzeasca, frumoasa vulpita a devenit o indrazneata.

Claudiu Vasilescu, un adevarat om al muntelui, a convins-o chiar sa ii manance din palma. Si nu afara, in frig, ci in cabana la caldura. Uneori, Mita se mai suie si pe masa, de unde fura tot ce gaseste comestibil. Dar noii ei prieteni nu se supara.

Claudiu Vasilescu, salvamontist: "Noi stam cu saptamanile in pustietate singuri si uite asa am facut din vulpe un prieten. Totusi, trebuie sa tinem cont ca este un animal salbatic si nu punem mana pe ea, pentru ca poate avea o sumedenie de microbi sau purici".

Salvamontistii au, insa, si o regula. Turistii o pot fotografia pe Mita, dar nu au voie sa o atinga.

Gabriel Mandreanu
, salvamontist: "Pe turisti nu ii lasam sa se apropie de ea, pentru ca doar pe noi ne cunoaste".

Dupa ce zapada se va topi, oamenii muntelui o vor incuraja pe Mita sa-si caute din nou mancare in padure. Pana atunci, insa, nazdravana pandeste cu ochii ei mari si curiosi, dupa usa refugiului, o noua aventura.

Poate, cine stie, in curand, in cabana lui Claudiu va aparea si un vulpoi.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO