Romania, la Top Gear: “salon auto” si un Transfagarasan “uimitor”


Ultimul update: Sambata 20 Octombrie 2012 23:48
Data publicarii: Luni 16 Noiembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Mondene

BBC a difuzat emisiunea “Decapotabile in Romania”, pe care echipa Top Gear a filmat-o, in tara noastra, la sfarsitul verii. Clarkson, Hammond si May au fost dati pe spate de Transfagarasan si de parcarile din Mamaia.

 

Cei trei protagonisti ai show-ului au filmat la Palatul Parlamentului, in Mamaia si pe Transfagarasan la volanul unor diamante pe patru roti:  Aston Martin DBS Volante, Ferrari California si Lamborghini Gallardo Spider.

Se asteptau, asa cum recunosc chiar ei, la o tara plina de vite si de oameni care arunca cu pietre dupa tigani.  Super-masinile cu care au venit si-au gasit, insa, rapid “suratele” in parcarile din Mamaia: Jaguar, Porsche, Ferrari, Maserati.

Tot in tara noastra, Clarkson, Hammond si May au descoperit exemplare cel putin “interesante”, precum Clasic Deisia si Deisiea Sandero, despre care spun cu umor ca se tot intreaba de vreo doi ani de zile…unde este fabricata?

Ar fi de remarcat si o ciocnire mai rara pe soselele noastre: un batran break bot in bot cu un Lamborghini.

Mai presus de toate, realizatorii Top Gear au ramas fara cuvinte odata ajunsi pe Transfagarasan , un drum, pe alocuri, “ca fata plina de cratere a unui adolescent”, insa, cu siguranta, uimitor, pana si pentru ei.

Transfagarasan

Productia BBC Top Gear este cea de-a doua, ca audienta, in lume, dupa Oprah.  Postul TV raporteaza in jur de un miliard de telespectatori dintr-un public provenit din peste 94 de tari scrie Gandul.

sursa foto Top Gear: zf.ro


 

VIDEO PROTVPLUS.RO