Morgan Freeman va lua cel mai mare premiu de la Institutul American de Film


Ultimul update: Sambata 14 Aprilie 2012 01:50
Data publicarii: Marti 12 Octombrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Mondene
Morgan Freeman

Morgan Freeman va fi premiat la ceremonia din 9 iunie 2011, pentru intreaga sa activitate, de Institutul American de Film. Aceasta este cea mai inalta distinctie din domeniu, din Statele Unite ale Americii.

Conform BBC, presedintele Institutului American de Film (IAF), Sir Howard Stringer, l-a numit pe Morgan Freeman " o comoara americana", care a adus in rolurile sale un "calm autoritar".

Actorul, in varsta de 73 de ani, este si castigatorul unui premiu Oscar, pentru rolul din "Million Dollar Baby", film regizat in 2005 de prietenul sau Clint Eastwood.

Urmatoarea sa aparitie pe marele ecran este in filmul "Red".

Morgan Freeman a mai fost nominalizat pana acum de trei ori la premiile Oscar, categoria "cel mai bun actor", in rol principal sau secundar, pentru rolurile din "Street Smart", "Invictus", "Driving Miss Daisy" si "The Shawshank Redemption".

El va fi cel de-al 39 actor premiat pentru intreaga activitate de catre IAF. Printre cei care au primit pana acum aceasta distinctie se numara Jack Nicholson, Steven Spielberg, Barbra Streisand, Elizabeth Taylor, Alfred Hitchcock si Martin Scorsese.

Trailer-ul filmului "Red", in care joaca, pe langa Morgan Freeman, Bruce Willis, Helen Mirren si John Malkovich:

 

 

Sursa: BBC NEWS

VIDEO PROTVPLUS.RO