Americanii vor paria la bursa pe succesul de box-office al filmelor

Ultima actualizare: 06-11-2012 03:47

Ce se intampla cand Hollywoodul ajunge pe Wall Street? Cei care se ocupa cu tranzactii si speculatii la bursa ar putea avea, in curand, o noua ocazie sa faca bani.

 

Cum? Mizand pe succesul de box-office al noilor filme! La fel ca pe Wall Street, ar putea fi castigatori, dar si investitori nefericiti, care pierd o gramada de bani.

Incepand de luna aceasta, traderii ar putea ajunge sa verifice cursul "actiunilor" pentru filme si sa mizeze pe performantele starurilor de la Hollywood. O spune presedintele unei companii care se ocupa cu tranzactii online si care spera sa obtina, intr-o saptamna sau doua, aprobarile necesare pentru... a aduce filmul la Bursa.

La fel ca pe Wall Street, cei care cumpara si cei care vand s-ar intalni pe o aceeasi piata financiara, a filmului.

Concret, investitorii ar putea cumpara titluri de valoare ce estimeaza incasarile unui film pe o durata limitata de difuzare in cinematografe. Si vor inregistra pierderi sau profit, in functie de cifrele reale.

"In simularea de pe site-ul nostru, investitorii se asteptau ca 'Zona verde' sa aduca incasari de 70 -80 milioane de dolari si, intr-o luna, nu cred ca a strans mai mult de 40 - 45 de milioane, adica dezamagitor. In schimb, 'Alice in Tara minunilor' sau 'Avatar' au depasit toate asteptarile", spune un specialist.

Nu toata lumea vede cu ochi buni asemenea tranzactii. "N-ar fi nimic altceva decat aducerea pariurilor la bursa cu acte in regula", crede Asociatia cinematografului american, care reprezinta marile studiouri de film de la Hollywood.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO