Vrei sa-ti petreci vacanta in cel mai mare hotel din gheata?


Ultimul update: Luni 07 Mai 2012 09:59
Data publicarii: Joi 11 Decembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Mondene
Laponia

Cel mai mare hotel din gheata din lume, construit in Snowvillage, in Laponia, in apropiere de localitatea Kittila din Finlanda, va fi inaugurat de Craciun, informeaza telegraph.co.uk.


Hotelul de gheata poate sa primeasca pana la 60 de turisti pe noapte, care vor fi nevoiti sa doarma pe paturi facute din blocuri de gheata si sa reziste la temperaturi cuprinse intre zero si cinci grade Celsius.

Turistii din acest hotel, in forma de iglu, vor primi saci de dormit, paturi de lana si instructiuni despre ce trebuie sa faca pentru a supravietui pe timpul noptii. La trezire, ei primesc sucuri calde de fructe, care ii ajuta sa se incalzeasca.
Arhitectii hotelului de gheata au construit si doua camere subterane, mai calde, pentru calatorii care nu rezista prea bine frigului.

Cei 15 sculptori in gheata au avut nevoie de trei saptamani pentru a construi acest hotel, care a necesitat peste 1.000 de vagoane de zapada.

In acest an, au fost construite trei camere suplimentare fata de anul trecut, iar numarul total al incaperilor a ajuns la 30. Toate camerele sunt decorate cu sculpturi ornamentale si cu instalatii luminoase in diferite culori.
Complexul hotelier dispune de un bar si un restaurant din gheata.

Acest hotel a fost construit in acelasi perimetru de 7,5 kilometri patrati in care au fost ridicate si precedentele hoteluri de gheata din ultimii opt ani. Intregul complex se va topi, pe masura ce temperaturile vor creste, in primavara viitoare.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO