Un cocktail cu cactus sau ardei iute? Serviti, va rog!
Cactus, ardei, mango sau chili. Nu sunt ingredientele unei salate, ci ale cocktailurilor la moda, pe care specialistii americani le recomanda amatorilor de arome ceva mai exotice.
In 2010, specialistii anunta ca la loc de cinste vor fi amestecurile care par create in bucatarie si nu in spatele vreunui bar.
Schimbarea continua si in materie de bauturi cu grade multe. Vremea vodcai a apus, traiasca tequila si sake-ul, spun tot americanii. Cocktailul cel mai in voga in cluburile din Los Angeles, servit intr-un pahar cu picior, este "Saketini". Un amestec pe baza de sake, bautura traditionala a japonezilor. De altfel, tot mai multi barmani au inteles ca sake-ul ofera o paleta mare de combinatii, datorita diverselor arome.
Si nu doar acesta castiga teren, ci si tequilla. Specialistii vorbesc chiar de o detronare a vodcai, multi ani ingredientul preferat al barmanilor.
Nu-i de mirare ca si cactusul este inclus, tot mai des, ca ingredient sau macar pe post de ornament in pahar, cand vine vorba de un cocktail. In retete isi fac aparitia tot mai multe ingrediente "furate" din bucatarie, de la lamai verzi, mango, pana la chili sau ardei iute.