Ultima ediție din ”Visuri la cheie”, în prag de Crăciun. ”Numitorul lor comun este lupta permanentă. Niciodată nu renunță”

20-12-2020 10:48


Sezonul şapte al emisiunii "Visuri la cheie" se încheie miercuri, în prag de Crăciun.

 

Arhitecţii au renovat în această perioadă dificilă 13 locuințe şi au demonstrat că pot face bine indiferent de obstacole.

Despre visuri împlinite în vremuri de pandemie vorbim cu unul dintre "magicienii" de acolo, arhitectul Valentin Ionașcu.

”Am reușit ce ne-am propus de la început, să facem 13 cazuri, cu toate că a fost din ce în ce mai greu, mai ales spre final, când toată starea generală din țară nu era una foarte bună.
Am avut un sentiment de teamă la un moment dat, dar pe măsură ce vedeam că reușim, ne-a revenit optimismul. Pentru sezonul 7, mă gândesc la optimism și speranță, cele două cuvinte care au fost motorul echipei noastre”, spune Valentin Ionașcu.

În acest sezon este vorba despre o familie din Galați, pe care viața i-a trimis într-o zonă a neputinței. Au doi copii, Ioana și Maria, din păcate Maria s-a născut cu o problemă de vedere, nu reușește să se dezvolte ca un copil normal. Are o vedere atât de slabă, încât percepe doar lumina zilei.

 

”Am învățat de la fiecare familie câte ceva”

 

”A fost mai dificil, pentru că părinții au plecat din Galați și au venit la București pentru a fi cât mai aproape de spital. Au spus că niciodată nu ar putea trăi cu responsabilitatea că vreun medic le-ar spune că au ajuns prea târziu. Mai este Ioana, care visează să devină balerină și cumva a renunțat pentru că părinții au alocat toate resursele către Maria”, povestește Valentin.

”Noi am încercat să oferim un cămin în care Ioana să-și găsească un locușor al ei, iar Maria să se poată plimba și să exploreze lumea asta văzută a noastră”, mai spune arhitectul din ”Visuri la cheie”.

”Eu m-am schimbat foarte mult în trei ani la ”Visuri la cheie”, am învățat de la fiecare familie câte ceva. Și numitorul lor comun este lupta permanentă, indiferent de situația în care se află. Niciodată nu renunță, din puținul pe care îl au reușesc să depășească momentele dificile și să-și facă viața frumoasă”, a mai spus Valentin Ionașcu.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO