Suma uriașă câștigată de Kim Kardashian în urma unui proces. Nemulțumirea vedetei

Ultima actualizare: 04-07-2019 17:55
Kim Kardashian, apariție de senzație pe o plajă din Costa Rica. A eclipsat-o pe Kourtney - 4
Profimedia

Kim Kardashian-West a câştigat despăgubiri de 2,7 milioane de dolari, după ce a acuzat brandul de modă Missguided USA că produce haine copiate după ţinutele sale create de mari designeri, informează BBC.

 

Vedeta a chemat brandul în faţa justiţiei americane, susţinând că se foloseşte de numele ei pentru a-şi vinde produsele şi că este "notoriu" pentru faptul că se inspiră din ţinutele de designer pe care le poartă.

Instanţa a decis că Missguided trebuie să plătească 2,7 milioane de dolari şi i-a interzis folosească "marca vedetei în legătură cu vânzarea, comercializarea sau distribuirea produselor sale".

Kim a vorbit anterior despre cum, atunci când ea este fotografiată într-o rochie, un model aproape identic apare în doar câteva ore pe un site de fast fashion.

Vedeta este cunoscută pentru faptul că poartă haine semnate de către unii dintre cei mai importanţi designeri - inclusiv de soţul ei, Kanye West.

Fondat la Manchester în 2009, Missguided nu şi-a ascuns întotdeauna practicile.

Într-un astfel de exemplu, la câteva după ce Kim a postat pe Instagram o poză în care poate fi văzută purtând o rochie aurie creată de Kanye, compania a prezentat o fotografie a unui model într-o rochie similară, alături de descrierea: "Diavolul lucrează din greu, dar Missguided lucrează şi mai mult".

În proces, Kim Kardashian-West a declarat că Missguided USA nu doar "copiază ţinutele celebrităţilor", ci "foloseşte sistematic numele şi imaginea" acestora pentru a-şi promova site-ul.

În februarie, vedeta a acuzat companiile de fast fashion că fură munca grea şi ideile originale ale "adevăraţilor designeri".

Într-o declaraţie, Missguided a precizat: "Am luat la cunoştinţă de punctul de vedere al Curţii din California. Procesul juridic nu a ajuns încă la o concluzie".

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO