Romanii de la OpenMind, la Maximum Rock Festival 2014. Printre trupele confirmate: Dark Tranquillity, Evergrey, Tristania

Ultima actualizare: 01-08-2014 07:12
Trupa OpenMind

Maximum Rock Festival 2014 este cel mai mare festival indoors din Romania si evenimentul metal "must-see" al toamnei la Bucuresti. Festivalul are loc in perioada 24-25 octombrie 2014 la Turbohalle.

Pana acum, line-up-ul arata in felul urmator: Evergrey, Tristania, Threshold, Elvenking, Emergency Gate, Unleashed, Code Red, I'm The Trip si OpenMind.

De asemenea, headliner-ul celei de-a doua seri a festivalului este tot  o formatie suedeza, si anume DARK TRANQUILLITY. Trupa a fost formata in 1989 si este o reprezentanta de seama a death-ului melodic. Avand 10 albume la activ, Dark Tranquillity este o formatie de referinta pentru scena actuala si este considerata cel mai important produs muzical suedez al zonei metal.

Dark Tranquillity este creditata drept o trupa care a dat o noua directie celebrei scene din Goteborg prin cultivarea unui stil care combina duritatea death-ului cu melodicitatea sintetizatoarelor, creand "sound-ul noii generatii" (Sputnik Music). Una dintre cele mai aclamate formatii suedeze de catre critica de specialitate, Dark Tranquillity si-a facut rapid un nume si a ajuns sa fie realmente o trupa emblema a metalului european contemporan.

Trupa promoveaza cea mai recenta lansare discografica, intitulata "Construct". Discul a obtinut recenzii pozitive si luadative din partea Metal Injection, care a numit albumul "punctul culminant al sound-ului cultivat pana acum de trupa", Angry Metal Guy, Metal Hammer ("cel mai bun disc de pana acum al trupei") si Sputnik Music ("un succesor de seama al materialului 'We Are the Void and Fiction').

OpenMind

Bucurestenii care fac parte din trupa OpenMind vor canta in a doua zi a festivalului Maximum Rock Festival 2014, pe 25 octombrie 2014, pe aceeasi scena cu veteranii de la Dark Tranquillity.

OpenMind este una dintre cele mai bune trupe de rock debutante din Romania, iar concertul lor de la Maximum Rock Festival 2014 are loc fix dupa un an de la prima aparitie pe scena a bucurestenilor, in Club A. Primul loc album este finalizat in proportie de 99%, fiind realizat pe cont propriu, fara ajutorul vreunei case de discuri. Materialul a fost inregistrat in studioul unei trupe celebre pe scena metal underground din Romania: Taine.

OpenMind a castigat, recent, locul 2 la festivalul dedicat trupelor rock romanesti abia lansate, Maximum Rock - Suport Pentru Underground 2014. 

"Cantam exclusiv piesele noastre, nu suntem adeptii cover-urilor, deci totul este original si nou. Avem un mix de stiluri si influente si incercam sa ajungem un pic in zona mainstream, dar totodata sa pastram energia rockului–metal de la care pleaca ideile din majoritatea pieselor noastre." - spun membrii trupei.

In prezent, componenta OpenMind este urmatoarea: Adrian Galu - voce, Vlad Moldoveanu - chitara, Adrian Milea - bass, Tudor Uscoi - tobe si Victor Stoica - studio drums.

Programul Maximum Rock Festival 2014

In acest moment, programul festivalului pe zile este urmatorul:
-► 24 octombrie 2014: Evergrey, Tristania, Threshold, I'm The Trip, etc.
►  25 octombrie 2014: Dark Tranquillity, Unleashed, Elvenking, Emergency Gate, Code Red, OpenMind, etc.

Deoarece capacitatea salii Turbohalle din Bucuresti este limitata, s-a pus in vanzare un numar de 1300 de abonamente si 200 de bilete pentru fiecare zi, la urmatoarele preturi:

-► Bilete normal - valabile pentru 1zi (85 lei)
-► Abonament normal valabil pentru 2 zile (115 lei / 26 euro - 1300 bucati)

In perioada 01.10-23.10.2014, biletul are valoarea de 100 lei, iar abonamentul 135 lei. In perioada festivalului (24.10-25.10.2014), biletul are valoarea de 120 lei, iar abonamentul 165 lei.

Abonament special (115 lei / 26 euro - primele 50 bucati) - include:
- acces 2 zile la festival
- acces warm up party festival*
- acces meet & greet pentru 2 formatii la alegere
- poster festival
- pachet cu materiale promotionale

* cu ocazia acestui festival se vor organiza mai multe concerte (warm up party-uri), iar cu acest abonament dvs puteti alege unul dintre acestea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO