Reclama Coca-Cola, difuzata la Super Bowl, a starnit furie si reactii rasiste printre americani. VIDEO

Ultima actualizare: 06-02-2014 07:00
cola

Gigantul de bauturi de racoritoare, Coca-cola s-a trezit cu reactii cu tenta rasista din partea americanilor dupa reclama difuzata duminica noapte in timpul Super Bowl-ului.

Coca-Cola a fost mereu una dintre marcile castigatoare la nivelul impactului pe care l-au creat printre americani reclamele difuzate in timpul celui mai mare eveniment sportiv anual din Statele Unite - Super Bowl.

Spotul de 60 de secunde care a atras ura americanilor si a facut sa circule pe Twitter indemnul "#SpeakAmerican" dezvaluie scene de zi cu zi, din viata unor americani, de diverse origini, de la arabi la asiatici, si are pe fundal melodia "America the Beautiful", cantata in mai multe limbi.

Cu toate ca autorii reclamei “It’s Beautiful” au vrut sa sarbatoreasca diversitatea culturala a Statelor Unite, o parte dintre americani s-a simtit jignita ca o melodie iconica pentru cultura lor este cantata in proportie de 90% in alte limbi, relateaza revista Time.

"Ce dracu'? Coca Cola a facut ca "America the Beautiful sa fie cantata in alte limbi intr-o reclama la Super Bowl. Aici vorbim engleza, idiotilor" a fost unul dintre sutele de comentarii negative care au fost postate pe Twitter.

Hashtagul #SpeakAmerican a declansat un val de dezbateri aprinse pe reteaua de socializare. "Personajele din reclama, mexicani sau indieni, ar fi bine sa invete sa vorbeasca engleza sau sa nu apara deloc in ea" a fost parerea unui alt utilizator.

"Numeroasele limbi si culturi din America ne fac mai slabi si ne impart, nu ne fac mai puternici" a explicat un alt utilizator.

Au fost insa si voci care au condamnat aceste opinii. "Nu exista #SpeakAmerican (n.r.#Vorbesteamericana) decat daca vorbesti limbile indienilor nativi din America" a lamurit un alt american.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO