"Pozitia copilului", in selectia oficiala a Festivalului de Film de la Berlin

Ultima actualizare: 10-02-2013 00:52

A inceput la Berlin primul mare festival european de cinema. Printre cele 22 de filme, retinute in selectia oficiala, se numara si "Pozitia copilului", semnat de regizorul roman Calin Neter. Va avea proiectia martea viitoare.

Actrita Ada Condeescu a fost selectata in programul "Shooting Stars", care urmareste promovarea celor mai importanti tineri actori europeni.

Cu multa emotie, dar si umor, "Pozitia copilului" vorbeste despre relatia dintre o mama dominatoare si fiul ei adult. E un film despre dragostea parintilor care poate, uneori, sa ii sufoce pe copii, dar si un film despre coruptie si trafic de influenta, care contamineaza societatea noastra pana la nivel "capilar".

"Vanatoarea" pentru Ursul de Aur, cel de Argint, dar si Marele premiu al juriului incepe, insa, "in mod kung fu" cu proiectia filmului "The Grandmaster" al chinezului Wong Kar Wai.

Cateva dintre cele 22 de filme retinute in selectia oficiala sunt despre viata oamenilor care incearca sa supravietuiasca sub apasarea crizei economice.

La "Berlinala" sunt insa, si filme hollywoodiene cu buget mare, ca ultimele creatii ale americanilor Gus van Sant si Steven Soderbergh. Iar trei filme frantuzesti au in distributie trei "icoane" ale cinematografului din Hexagon: Catherine Deneuve, Juliette Binoche si Isabelle Huppert.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO