Pentru prima oară în istorie, Gala Premiilor Emmy a avut loc fără covor roşu

20-12-2020 08:25


Covorul roșu și publicul din fața scenei au lipsit în acest an de la marile ceremonii de decernare a premiilor.

 

Iar pentru 2021 nu există speranțe că lucrurile se vor schimba prea mult. Luna viitoare, mult râvnitele trofee Grammy vor fi acordate online, iar Festivalul de Film de la Berlin a fost amânat.

Anul acesta, organizatorii cunoscutelor festivități de decernare a premiilor au abordat diferit măsurile impuse în contextul pandemiei.

Pentru prima oară în istorie, Gala Premiilor Emmy a avut loc fără covor roşu. Actorii, regizorii şi producătorii nominalizaţi au stat acasă și fiecare a aflat numele câștigătorilor în intimitatea căminului.

Jake Coyle, Associated Press: „A fost ciudat. Am văzut toate aceste festivaluri încercând să improvizeze în funcție de circumstanțe, dar cred că decernarea premiilor Emmy a fost una distractivă."

Regulile s-au schimbat și la Gala Premiilor Billboard pentru muzica latino, organizată în octombrie, în Florida. Cei din public au purtat mască de protecție, iar ceremonia s-a desfăşurat pe patru scene.

Totuși, Academia Americană de Film, care decernează premiile Oscar, intenţionează ca festivitatea din 2021 să fie un eveniment cu prezenţă fizică, deși, oficial, până acum, se știe că totul va fi online.

Jake Coyle, Associated Press: „Decernarea premiilor Oscar a fost amânată cu două luni, la sfârșitul lunii aprilie (2021). În mod normal, festivitatea are loc în luna februarie, dar cine știe. Mulți cred că Oscarurile nu vor mai fi deloc decernate anul viior."

Tot online va fi organizat anul viitor și Festivalul de Film din Berlin. Ediția cu numărul 71 a fost programată pentru luna martie și va avea loc în două etape.


VIDEO PROTVPLUS.RO