Pariul pus acum 40 de ani care i-a adus peste 40 de milioane de dolari. Ce intelegere a facut Spielberg cu Lucas

Dată publicare: 31-03-2014 13:25
Dată actualizare: 03-04-2014 07:01


Steven Spielberg, George Lucas

Doi giganti de la Hollywood care au produs miliarde prin filmele lor recunosc ca au pus un pariu unic atunci cand abia incepeau sa puna bazele carierelor lor.

La sfarsitul anilor 60, Odiseea Spatiala a deschis drumul pentru SF-uri pe marile ecrane, iar George Lucas incerca sa-si vada visul devenit realitate: Razboiul Stelelor. Multe studio-uri insa l-au refuzat. 20th Century Fox a mers pe mana lui Lucas, dar mai mult datorita succesului inregistrat cu precedentul film al regizorului: American Grafitti, scrie Business Insider.

Lucas a inceput in cele din urma productia, dar era atat de nemultumit de cum decurgeau filmarile incat a decis sa mearga cateva zile sa se relaxeze pe platoul bunului sau prieten, Steven Spielberg. 

Spielberg filma atunci "Intalnire de Gradul Trei", iar Lucas a fost pur si simplu impresionat de ce a vazut.

PARIUL DE MILIOANE

Vazandu-l pe Lucas atat de incantat, Spielberg i-a facut o propunere: "Imi dai 2,5% din incasarile de la Star Wars, iti dau 2,5% din incasarile filmului meu".

"Filmul meu avea sa fie un succes, dar Star Wars a devenit un fenomen. Si astazi incasez bani frumosi de pe urma lui", recunoaste Spielberg. Business Insider a calculat ca pariul i-a adus cel putin 40 de milioane de dolari.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO