O agentie imobiliara a evaluat palatele din cateva desene animate Disney. Care ar fi cel mai scumpa resedinta a personajelor

12-05-2016 13:08

palatul lui Aladdin

”Viata de printesa costa mult, foarte mult”, afirma reprezentantii unei agentii imobiliare din Marea Britanie, care au evaluat palatele din cateva desene animate produse de studiourile Disney.

Pe 10 mai, agentia imobiliara britanica House Network a publicat pe blogul ei oficial valoarea estimata a unora dintre palatele din desenele animate produse de studiourile Disney, scrie news.ro.

Desi titlul anuntului sau a starnit multe zambete in randul cititorilor, metodologia utilizata de agentia britanica a fost cat se poate de serioasa.

Totul a fost analizat cu mare atentie pentru a afla pretul aproximativ al acestor palate, in functie de piata imobiliara engleza. Au fost avuti in vedere factori diversi, precum marimea castelului, pozitionarea sa geografica, numarul camerelor si turnurilor, prezenta gradinilor si a santurilor de aparare umplute cu apa.

De exemplu, palatul Sultanului din ”Aladdin” a fost evaluat la 2,2 miliarde de euro. Pretul s-ar datora suprafetei sale uriase, care ar fi de 106.000 de metri patrati, potrivit House Network. si, intrucat este vorba de o resedinta regala aflata in oras, agentia britanica a utilizat in calculele sale preturile medii din centrul Londrei.

In schimb, daca palatul Sultanului s-ar afla la Paris, el ar costa 1,7 miliarde de euro, potrivit agentiei imobiliare franceze meilleursagents.com.

Agentia britanica a explicat, in cateva cuvinte, calitatile fiecaruia dintre cele cinci palate analizate.

Castelul regelui din desenul animat ”Cenusareasa”, care ocupa locul al doilea in acest clasament insolit, cu un pret estimativ de 105 milioane de euro, a fost descris astfel: ”curat si modern, cu o frumoasa biblioteca, care comunica in mod direct cu gradinile si cu sala de receptii”.

Locul al treilea este detinut de castelul Bestiei din filmul animat ”Frumoasa si Bestia”, care a fost estimat la suma de 19 milioane de euro.

Pe pozitia a patra se afla castelul printului Eric din ”Mica sirena”, estimat la 5 milioane de euro.

Clasata pe locul al cincilea, casuta celor 7 pitici din ”Alba ca zapada” ar reprezenta, potrivit agentiei imobiliare House Network, ”locul ideal pentru aceia care ar dori sa traiasca singuri in natura”. Casuta celor 7 pitici a fost estimata la 285.000 de euro.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO