Miss World 2012 este din China. Se numeste Yu Wenxia si are 23 de ani. VIDEO si FOTO

Miss World 2012

Cea mai frumoasa femeie din lume este o chinezoaica de 23 de ani. Yu Wenxia a primit coroana Miss World chiar la ea acasa, in orasul Ordos, din nordul Chinei.

Tanara viseaza sa devina profesoara de muzica. Dupa ce a reusit sa le invinga pe celelalte 115 participante, inclusiv pe marea favorita - reprezentanta Mexicului - ea a devenit a doua femeie din China care castiga Miss World.

Anul acesta, Romania nu a fost reprezentata la concursul de frumusete. 116 participante s-au "luptat" pentru titlul Miss World 2012, intr-o megalopola chineza, Ordos, aflata la marginea desertului Gobi, care are trista reputatie de a fi "cel mai mare oras-fantoma al planetei".

Potrivit Yahoo News, dupa anuntarea castigatoarei, toti chinezii din public au izbucnit in urale, iar pe cer au fost lansate artificii. "Cand eram mai mica ma simteam tare norocoasa ca aveam atatia oameni in jurul meu care ma ajutau. Sper ca pe viitor sa ajut si eu multi copii care sa se simta norocosi.", a spus Yu cand a fost intrebata de ce considera ca merita sa fie incoronata.

Aceasta finala de Miss World 2012 a fost urmarita de aproximativ 1 miliard de telespectatori, iar organizatorii au inclus in ceremoniile competitiei cultura mongola, cu concerte sustinute de muzicieni mongoli, care au folosit un instrument special, traditional: erhu. 

Citește și
Miss World
Timp de 5 ani nu a vazut-o niciun barbat, dar acum este noua regina a frumusetii. VIDEO
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Ordos - "orasul-fantoma"

Cu blocurile sale inalte, care par a fi crescut precum ciupercile, cu bulevardele sale goale batute de furtuni de nisip si cu un relief inconjurator gaurit de mine de carbuni, orasul Ordos parea, initial, o destinatie nepotrivita pentru aceasta finala a unui concurs de frumusete, care ar trebui sa faca sa viseze peste un miliard de telespectatori. Cu toate acestea, organizatorii competitiei si-au stabilit sediul general in Ordos, plecandu-se in fata cutumelor locale ale nomazilor mongoli, vizitand iurtele traditionale si band lapte fermentat.

Ordos, situat in centrul uriasei regiuni chineze Mongolia interioara, a cunoscut de-a lungul anilor o veritabila "explozie imobiliara", alimentata de o frenezie a creditelor bancare, care i-a facut pe analisti sa se teama de aparitia speculatiilor financiare. Acest avant s-a sprijinit pe veniturile fabuloase realizate de minele de carbune, Ordos adapostindu-i pe noii milionari chinezi, care au dorit sa isi plaseze averile colosale in astfel de investitii. Insa cartiere intregi au ramas nelocuite, oferind orasului o imagine deloc de invidiat.

Concursul Miss World a fost organizat in China pentru a sasea oara in ultimii noua ani, in conditiile in care interesul publicului pentru acest eveniment s-a erodat in Occident. Competitia a fost organizata de cinci ori pe insula tropicala Hainan, frecventata intens de aristocratia chineza, ale carei plaje se potrivesc mult mai bine pentru prezentarile de moda in bikini decat desertul Gobi. Cea mai apropiata plaja de Ordos se afla la o distanta de 685 de kilometri.

 Lista surprizelor nu se opreste aici. Printre candidate s-au aflat Delphine Wespiser, care a reprezentat Franta, dar si o studenta la drept numita Brigitte Golabkan, care reprezinta Guadelupa (Guadelupa este un departament de peste mari al Frantei, fiind parte integranta a Republicii Franceze si a Uniunii Europene, n.r.).

Printre celelalte participante care erau vazute ca favorite pentru a-i succeda castigatoarei din 2011 - Ivian Sarcos, Miss Venezuela - s-au aflat Miss Nepal, Miss China si mai ales Miss Mexic. Mariana Reynoso, candidata Mexicului, "beneficiaza de un avant foarte favorabil", a comentat Tony Kenny, directorul departamentului de relatii publice al casei de pariuri britanice William Hill, care o considera pe reprezentanta acestei tari drept marea favorita a competitiei.

Ivian Lunasol Sarcos Colmenares, o tanara absolventa a unei facultati de resurse umane din Venezuela, a castigat titlul de Miss World 2011, in concursul organizat la Londra, orasul in care a fost lansata aceasta competitie, in urma cu 61 de ani. Romania a fost reprezentata in finala concursului Miss World 2011 de Alexandra Stanescu, o tanara in varsta de 21 de ani din judetul Dambovita.
Pe site-ul oficial al concursului, unde au fost prezentate cele 116 tinere pentru finala Miss World 2012, Romania nu a fost reprezentata.

Istoria concursului Miss World

 Concursul Miss World reprezinta o alternativa fata de competitia americana Miss Universe, organizata de Donald Trump. In 1951, suedeza Kiki Hakansson a castigat prima editie a concursului Miss World, denumit pe atunci Concursul Bikini. In 1986, actrita americana Halle Berry s-a aflat printre finaliste, iar starul de la Bollywood Aishwarya Rai a fost aleasa Miss World in anul 1994.

Istoria acestui concurs a fost uneori marcata de evenimente dureroase. In 2002, concursul Miss World nu a mai putut fi organizat in Nigeria si a fost transferat in Marea Britanie, in urma infruntarilor dintre musulmani si crestini, soldate cu peste 200 de victime. Conflictele au izbucnit dupa ce un cotidian nigerian a publicat un articol in care se afirma ca profetul Mahomed, daca ar fi inca in viata, si-ar alege ca sotie pe una dintre candidatele prezente in finala concursului. 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Actrita criticata ca e PREA GRASA este inca
Actrita criticata ca e PREA GRASA este inca "cea mai frumoasa femeie din lume". Avem DOVADA FOTO

Acuzata ca si-a "tradat tara" pentru ca nu a pierdut suficient de repede kilogramele in plus adunate in perioada sarcinii, fosta Miss World 2004 a demonstrat ca este inca cea mai frumoasa femeie din lume.

Timp de 5 ani nu a vazut-o niciun barbat, dar acum este noua regina a frumusetii. VIDEO
Timp de 5 ani nu a vazut-o niciun barbat, dar acum este noua regina a frumusetii. VIDEO

O bruneta focoasa din Venezuela este noua regina a frumusetii. Ivian Sarcos era data drept favorita de casele de pariuri britanice, dar tanara de 21 de ani a fost vizibil surprinsa la anuntul numelui sau.

Are 1,73 m, 86-60-90 si este balerina, din Targu Mures. Tocmai a castigat un titlu de Miss in Asia
Are 1,73 m, 86-60-90 si este balerina, din Targu Mures. Tocmai a castigat un titlu de Miss in Asia

Beatrix Julia Hack, o balerina de 21 de ani din Targu Mures, a castigat titlul de Miss Asia Pacific World Photogenic 2011. Acest premiu a fost castigat in cadrul concursului de frumusete Miss Asia Pacific World, care a avut loc in Coreea de Sud.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.