Milioane de telespectatori, pacaliti de o emisiune despre sirene. Ce se intamplase in realitate

Ultima actualizare: 06-06-2013 00:48

Peste trei milioane si jumatate de americani care au urmarit de curand o emisiune stiintifica si aparent bine documentata despre sirene au aflat, cu mare dezamagire, ca totul a fost o farsa.

Realizatorii afirmau ca au imagini inedite, filmate de oameni care au vazut sirene si prezentau chiar specialisti care spuneau ca e posibil ca acestea sa existe cu adevarat.

Multi telespectatori au fost pacaliti si nu s-au amuzat deloc.

Aceste imagini ar fi fost filmate in Marea Groenlandei, de niste turisti. Ele au fost incluse intr-un program prezentat ca documentar si intitulat "Sirenele, noi dovezi''.

Erau prezentate apoi si alte intalniri de-ale oamenilor cu aceste creaturi mitice ale marii.

Mai mult, documentarul continea marturiile unor oameni prezentati drept cercetatori de la Administratia Oceanica si Atmosferica Americana, NOAA.

Insa totul nu era decat divertisment, iar oamenii de stiinta - actori. Insa atat de multi i-au crezut, incat NOAA, care e o agentie federala, s-a simtit obligata sa clarifice ca nu se ocupa cu asa ceva.

Ce-i drept, cine s-a uitat cu mare atentie, a putut citi pe genericul de final ca ''anumite evenimente din acest film sunt fictive''.

Telespectatorii pacaliti si-au varsat supararea pe net, dupa ce au descoperit adevarul.

Producatorii documentarului au explicat ca si-au dorit ca publicul sa abordeze subiectul cu mintea deschisa si de aceea l-au prezentat sub forma de documentar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO