Marea bila chinezeasca. Un barbat a construit o capsula gigant care sa-l salveze de Apocalipsa


Ultimul update: Sambata 15 Decembrie 2012 01:01
Data publicarii: Miercuri 12 Decembrie 2012 11:25
Categorie: Bizar
Liu Qiyuan

Au mai ramas mai putin de 10 zile pana la Apocalipsa mayasa si multi adepti ai acestei teorii cauta o metoda sa treaca cu bine despre mult mediatizata zi blestemata.

Insa un fermier din China crede ca este pregatit pentru orice scenariu, dupa ce a construit sase capsule de supravietuire.

Liu Qiyuan a creat imensele bile din fibra de sticla inspirat dintr-un film despre Sfarsitul Lumii produs la Hollywood.

Barbatul a construit sferele pe un schelet metalic, chiar in curtea casei lui din provincia chineza Hebei, la sud de Beijing.

Liu este convins ca unitatile de salvare create de el ne pot salva viata in cazul unor dezastre naturale, ca tsunami sau uragane.

Acestea sunt create in asa fel incat sa pluteasca pe apa, iar unele dintre ele sunt dotate cu propriul sistem de propulsie.

Capsulele pot oferi adapost pentru maximum 14 persoane fiecare si sunt dotate cu butelii de oxigen si centuri de siguranta.

Chinezul spera acum ca inventia lui sa fie folosita de guverne si organizatii internationale in caz de tsumani sau cutremur.

Liu nu este primul chinez care are o asemenea idee. La inceputul acestui an, omul de afaceri Yang Zongfu si-a prezentat lunii propria capsula de salvare in caz de dezastre naturale, in valoare de 150.000 de lire sterline.

Potrivit omului de afaceri, sistemele de salvare cu care este dotata sfera galbena pot asigura supravietuirea unei familii compusa din trei persoane timp de 10 luni.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO