Pentru ca nu erau suficient de frumoase, au fost ajustate in Photoshop. Reclame interzise cu vedete

27-07-2011 16:55


reclame

Frumusetea lor naturala n-a fost suficienta pentru cei de la L'Oreal. Julia Roberts si modelul Christy Turlington (reclama la Maybelline) au fost atat de retusate incat mai marii din publicitate au luat masuri radicale, la presiunea unor reclamatii.

Atat Julia Roberts cat si Christy Turlington arata impecabil in reclame, perfecte am putea spune. Lucru care a revoltat-o pe o deputata din Marea Britanie, care a depus o plangere la Autoritatea pentru Standarde in Publicitate (ASP), explicand ca, in acest fel, se creeaza o falsa impresie despre frumusete. Deputata adauga in plangere faptul ca femeile si fetele se simt amenintate de frumusetea unor vedete, care este vizibil imbunatatita in diferite programe. Ambele reclame au fost interzise de ASP pentru ca induc publicul in eroare.

Produsul pe care Julia Roberts il promoveaza se lauda ca este rezultatul unor cercetari de 10 ani. Actrita a primit 15 milioane de lire pentru a fi "fata" brandului Lancome. Anul trecut, Roberts, in varsta de 43 de ani, si mama a trei copii, a condamnat obsesia femeilor legata de frumusete. L’Oreal a admis ca a folosit anumite tehnici de editare. Si reclama in care apare Christy Turlington intr-o revista pentru brandul Maybelline a starnit controverse.

 

 


 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO